Arkivbild
Arkivbild Bild: Linus Olsson

Mc-förare misstänks ha kört mot rött ljus och i hög fart – skadeläget är allvarligt

Utan hjälm och i hög hastighet ska motorcyklisten ha kört mot rött ljus och sedan krockat med en buss i korsningen vid Kungälvsmotet på torsdagen. Läget uppges vara allvarligt men stabilt för den 17-årige föraren.

ANNONS

Det var strax innan klockan 15 på torsdagen som larmet om trafikolyckan på Marstrandsvägen vid Kongahälla center kom in. Tidigt kom besked om att olyckan var allvarlig och att motorcykelföraren förts till sjukhus.

Föraren är en 17-årig kille som kom körande från Romelandahållet.

– Han ska ha kört utan hjälm på sig. Kört in i en buss, flugit av och landat på en personbil. Vid 18-tiden igår fick vi besked om att det var kritiskt men stabilt läge, han ska ha fått en kraftig blödning och flera frakturer, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare lokalpolisområde Kungälv Ale.

Vid 13.30-tiden på fredagseftermiddagen berättade Hannah Sutherland, förundersökningsledare lokalpolisområde Kungälv Ale, att 17-åringen klarat sig från skador på huvud och rygg.

– Han opereras nu för sina skador. Läget är stabilt men fortfarande ganska allvarligt, säger Hannah Sutherland.

Krocken skedde när en buss och en personbil som stod bredvid varandra i filerna, som svänger vänster upp från E6 mot Romelanda, fick grönt ljus och påbörjade sin vänstersväng.

Olyckan inträffade på en 50-sträcka. Uppgifter säger att motorcykeln kom i en hastighet på över 100 kilometer i timmen, stämmer det?

– Det finns uppgifter på att det ska ha gått väldigt snabbt. Men det kunde räcka med att han kört i 50 och mot rött, och det hade blivit samma resultat, säger Lars Berntsson.

Den 17-årige killen misstänks för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Lars Berntsson säger att polisen alltid tar prover för att se om inblandade är påverkad, därmed misstänks killen initialt även för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk.

– Vi får se vad analysen visar, för att få en förklaring. Han misstänks för att ha kört mot rött ljus och orsakat en trafikolycka, och visat grov oaktsamhet och likgiltighet för andra liv som det står i lagtexten.

Ingen annan person ska ha fått några fysiska skador i samband med olyckan. Under lördagen var läget fortsatt allvarligt men stabilt för den 17-årige föraren.

ANNONS