Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Jigberg är egentligen i byggbranschen men fiskar mycket på fritiden. Något han har saknat ute i Marstrand är därför en sportfiskebutik. För bara några veckor sedan bestämde han sig för att öppna en själv.
Mattias Jigberg är egentligen i byggbranschen men fiskar mycket på fritiden. Något han har saknat ute i Marstrand är därför en sportfiskebutik. För bara några veckor sedan bestämde han sig för att öppna en själv.

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Mattias saknade en sportfiskebutik — öppnar en själv

Det är många som har frågat Mattias Jigberg vad det ska bli i sjöbodarna på Malepertsvägen på Koön, mitt emot Societetshuset. Och nu kan han äntligen svara. Den första maj öppnar Marstrands sportfiske.

I flera år har den röda sjöbodslängan renoverats, marken sanerats och ett bostadshus byggts. Fram till nu har den stora lokalen stått tom, men från och med nästa vecka är det ändring på det.

— Jag har nog fått tusen frågor om vad det här huset ska användas till. Nu känns det skönt att kunna berätta. De flesta känner ju igen siluetten av det här röda huset, säger Mattias Jigberg.

Det var för bara en knapp månad sedan som idén om sportfiskebutiken föddes, och sedan har allt gått fort. Mattias Jigberg är själv intresserad av fiske, främst havsfiske, och brukar handla sin utrustning i en Fladen-butik i Björlanda. Vid senaste besöket kom butiksidén på tal.

— Ägaren sa att det är ”all time high” just nu, att de behöver nå ut till fler. Han sa att de behöver en butik åt mitt håll och jag berättade att jag hade den här byggnaden. När han kom hit dagen efter sa vi bara ”vi kör”.

Nu är iordningställandet av lokalen i full gång. I måndags kom snickarna, till helgen kommer butiksinredningen och på måndag-tisdag kommer varorna. Den första maj ska butiken öppna.

— Det blir nog den första fiskebutiken som kommer ligga så havsnära. Du kan till och med provfiska dina spön. Det är bra fiske här, vi drar både öring och makrill. Tanken från början var att de flesta kommer med båt eftersom det finns brygga, men man kan självklart ta bilen hit också, säger Mattias Jigberg.

I butiken kommer det säljas utrustning för både proffs och nybörjare. Det senaste året är det många som upptäckt fiske och där har coronapandemin hjälpt marknaden en hel del.

— Folk är ute mer nu och hemestrar. Man ser att det står folk överallt och fiskar. Men när man är här på sommaren så har man kanske ingen lust att åka ner till Göteborg för att handla fiskeutrustning.

Tanken är också att det ska finnas möjlighet att sätta sig på bryggan och handla en kaffe eller glass i butiken.

— Och det finns planer för annat i framtiden, en maritim mötesplats. Och något som planeras med Fladen är att arrangera en fisketävling. Vem fångar flest arter på en dag eller vem får största fisken, till exempel, säger Mattias Jigberg.

Marstrands sportfiske

Öppnar: 1 maj

Öppettider: Helgerna i maj, juni-augusti dagligen.