Mattias och Sven gör succé i London med sina velomobiler

De har trampat på sina liggcyklar ända till London. Nu gör de succé bland Londonborna.
– Folk applåderar när de ser oss.

ANNONS
|

Kungälvs-Posten har tidigare skrivit om vännerna och kollegorna Mattias Sjösvärd och Sven Norberg som i slutet av juli trampade från Kungälv till London i varsin velomobil, en liggcykel som går på ren benkraft.

Nu har de varit i London i två dagar och möts av jubel när de trampar fram genom stan.

– Vi har väckt en hel del uppmärksamhet, berättar de på telefon från hotellet i London.

Fotar och jublar

– Folk skiner upp och blir glada när de ser oss. De fotar och stoppar oss och frågar om våra velomobiler. ”Vad är detta?” undrar de. I går applåderade gästerna på en pub när vi trampade förbi.

ANNONS

När vi pratas vid har de just träffat andra velonauter, som de kallas, och ska nu trampa i väg till Royal Airforce Museum.

Att trampa till London gick över all förväntan, konstaterar de. En punktering och lite regn var enda smolken i vännernas glädjebägare under det tre och en halv dagar långa äventyret.

Funkar bra i trafiken

Hur är det att trampa i London?

– Det fungerar väldigt bra. Vi trampar i trafiken och vi får ta oss fram i bussfilerna. Korsningarna är dock ganska kaotiska med mycket trafik. Men de engelska bilisterna är nog de mest hänsynsfulla man kan tänka sig. Här har de anpassat trafiken mycket efter cyklister. Där ligger vi ljusår efter, i alla fall på många platser. Vi är imponerade över hur bra det fungerar, inte minst morgonrusningen.

LÄS MER:Drömmen om en taxicykel blev verklighet

LÄS MER:Cykelsemester i Kungälv – hit kan du åka

LÄS MER:Nio tips på sommaraktiviteter

ANNONS