Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Restaurangerna i Food Hall i Kongahälla Center har fått fler gäster sedan restriktionerna förändras, vilket för många upplevs som bra.  Bild: Tove Christensen
Restaurangerna i Food Hall i Kongahälla Center har fått fler gäster sedan restriktionerna förändras, vilket för många upplevs som bra. Bild: Tove Christensen

Matgästerna återvänder till Kongahälla center

I flera månader har gäster fått äta ensamma vid restauranger utan egen ingång, vilka är vanliga i köpcentrum. I food hall i Kongahälla center får nu åtta personer sitta vid ett bord efter förändrade restriktioner – vilket kommer som en lättnad.

Mellan första mars och första juni fick bara en person sitta vid varje bord på restaurangerna i Kongahälla centers food hall. Den regeln gällde specifikt restauranger i gallerior som saknar utgång mot gatan och gjorde att det blev rätt tomt på restaurangerna i food hall. Första juni höjdes antalet vid samma bord till fyra och nu har taket höjts ytterligare till max åtta personer vid varje bord på restaurangerna.

På restaurangerna i Kongahälla centers food hall är lättnaden stor över de nya lättare restriktionerna. På Zao Street Kitchen har personalen märkt stor skillnad i antalet gäster sedan de förändrade restriktionerna, berättar restaurangbiträdet Khaty Luu. Fler äter på plats och mängden take away har minskat.

– Det känns bra. Nu när vi har haft pandemin i 1,5 år så vet alla att vi måste hålla avstånd och vara mer försiktiga.

Khaty Luu, restaurangbiträde på Zao Street Kitchen, som på bilden förbereder en beställning tycker det känns roligt att jobba när de har kunnat ta emot fler gäster. Bild: Tove Christensen
Khaty Luu, restaurangbiträde på Zao Street Kitchen, som på bilden förbereder en beställning tycker det känns roligt att jobba när de har kunnat ta emot fler gäster. Bild: Tove Christensen

Khaty Luu tycker det känns roligare och bättre att jobba när det är mer folk. Försäljningen börja sakta gå uppåt och hon har en känsla av försäljningen snart är tillbaka på samma nivåer som innan pandemin.

Även Josef Ashmed, kassör på Yalla Habibi, ser en ökning i antalet kunder och tycker förändringen är en lättnad. Han menar att det kändes tråkigt att ha få gäster och lite att göra.

– Det är spännande att det är mycket att göra, säger han.

Josef Ashmed, kassör på Yalla Habibi, tycker det känns bra att de fått mer att göra. Bild: Tove Christensen
Josef Ashmed, kassör på Yalla Habibi, tycker det känns bra att de fått mer att göra. Bild: Tove Christensen

Kocken Maged Aziz på La Pasta Veloce känner sig glad över att de fått fler gäster och har en känsla av att restaurangen kommit igång igen.

– Det är bättre, för nu är vårt jobb tillbaka för oss alla, säger han.

Maged Aziz, kock på La Pasta Veloce, är glad att de fått fler gäster. Bild: Tove Christensen
Maged Aziz, kock på La Pasta Veloce, är glad att de fått fler gäster. Bild: Tove Christensen

Susanne Sabroui på Sushi Yama tycker det är bra för restaurangen att fler vill beställa från dem. Hon var dock inte beredd på att regeringen skulle släppa på restriktionen om en person per bord när de gjorde första ändringen första juni. Sedan dess har de fått in en stor mängd gäster, däribland många familjer och unga personer. Det förvånar henne eftersom hon trodde att många skulle välja annat än att besöka gallerior i sommarvärmen. Personligen hade hon önskat att regeringen hade avvaktat med beslutet om fler gäster per bord.

– Det är läskigt, min familj är i riskzon, så jag blir lite tveksam.

Hon känner oro för deltavarianten av covid-19 som ökar i Sverige och att den kan spridas bland unga som ännu inte vaccinerat sig.

– Jag förstår att man vill ut med vänner men man kan väl hålla ut lite till.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.