Matfest när lokala producenter bjuder in till öppet hus

Vill du lära dig mer om lokal matproduktion? I så fall har du chansen nu på söndag när lokala mathantverkare och butiker för första gången bjuder in till evenemanget Påsk road trip.

ANNONS

På söndag blir det matfest i Kungälv. Då har ett tiotal lokala matföretag öppet samtidigt och visar upp sina verksamheter.

– Det blir provsmakning, försäljning av påskmat och kaféer och butiker kommer att hålla öppet, säger Amanda Hansson på Hållsunga skafferi som specialiserat sig på bland annat charkuterier.

– Tanken är att man ska kunna göra det till en dagsutflykt och besöka flera företag på samma dag. Hos oss kommer såmaskinen och harven stå framme. Det tycker nog många barn är spännande men vi hoppas också att det ska leda till samtal om hur mat produceras. Det är första gången vi arrangerar detta så det känns spännande.

ANNONS

Påsk road trip äger rum på söndag mellan klockan 11 och 14. Andra företag som medverkar är: Skålldals lilla ekomejeri, Björröds ägg, Räfvo loge, Skåra gårdsbageri, Premium frukt och delikatesser, Ingelas trädgård, Christina Berggren gårdsbutik och Vävra gårdsdeli.

LÄS MER:Matfest med öppna hus

LÄS MER:Pappa plöjer och Amanda förhöjer – ser framtiden inom mathantverk

LÄS MER:Stora algodlingar planeras i Hakefjorden

ANNONS