Många valde att tillbringa påskafton på Bohus fästning.
Många valde att tillbringa påskafton på Bohus fästning. Bild: Tove Christensen

Marknad på fästningen lockade besökare på påskafton

Borggården på Bohus fästning myllrade av människor under påskafton när det var dags för påskmarknad. Det sköts kanonsalut, påskharen var på besök och barnen fick se en trollerishow.

ANNONS

I strålande solsken besökte ett stort antal människor påskmarknaden på Bohus fästning under påskafton. En av dem var Christina Jensen med sina barn och barnbarn. Varje påsk har de som tradition att besöka fästningen och i år hade de även tagit med påskägg som barnen fick leta rätt på.

– Det är väldigt mycket folk, det brukar det inte vara. Det märks att det är som vanligt igen och att det är perfekt väder, säger Christian Jensen.

Även honungsförsäljaren Emma Halvordsson från Ytterby märkte av mängden besökare. De honungsburkar hon tagit med förväntade hon sälja slut på innan marknaden stängde. Det har även varit trevligt att det varit så många besökare, anser hon.

– Man märker att folk vill komma ut. Sen är det jättefint att ha en marknad i fästningen.

Marknaden bjöd på ett brett utbud

Asker Lindqvist, 18 år, och Hugo Lindqvist, 15 år, var utställare på marknaden för första gången. De sålde köksredskap i trä som Asker gjort för hand. Det kan bli fler marknader i framtiden, även om försäljningen denna gång inte varit så stor.

– Jag gör det för jag vill spendera tiden på något och min granne är skogsvårdare så jag får virket från honom, berättar Asker.

Några som handlat på marknaden var besökaren Gerlee Sosorbasam med familj. De handlade bland annat mjöl, bröd och leksaker till barnen. Hennes familj firar påsk med några bekanta från Stockholm och de passade på att besöka marknaden då de var nyfikna på fästningen.

– Vi kom hit från Mongoliet för tio år sedan, där finns det inte så många slott så det här är intressant, säger hon.

Se bilder från marknaden här:

ANNONS