Arkivfoton
Arkivfoton Bild: Anton Näsström

Man och kvinna anhölls för stöld från företag

I söndags kväll greps två personer med misstänkt stöldgods i en bil på Gamla torget. Paret, en man och en kvinna, misstänks tidigare på kvällen ha gjort inbrott i ett företag på Filaregatan.

ANNONS
|

Polisen larmades av ett vittne till Gamla Torget vid 21.50-tiden på söndagskvällen. Då ska två personer gått runt och lyst med ficklampor in i parkerade bilar.

Polisen kom till platsen och kunde gripa en man och en kvinna. I tidigare text uppgavs att det felaktigt att det var två män som greps.

LÄS MER:Män misstänks för bilinbrott – greps på Gamla torget

I bilen som paret använt hittades misstänkt stöldgods från ett inbrott på ett företag på Filaregatan i Ängegärde tidigare under kvällen.

LÄS MER:Par misstänkta för stöld på företag – fångades på bild

– De ska ha åkt därifrån och fortsatt sin turné för att hitta nya saker och då togs de där, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

ANNONS

Mannen är i 40-årsåldern och kvinnan i 30-årsåldern, och båda är sedan tidigare kända av polisen. På söndagskvällen togs parets bil i beslag och där fann man en rulle kopparkabel som man misstänker kommer från företaget på Filaregatan.

På måndagen anhölls de båda misstänkta för inbrott. Och på tisdagen satt de fortfarande kvar hos polisen som i alla fall förhört en av dem.

Paret hann inte göra några inbrott i bilarna på Gamla torget.

– Misstankar finns att de rekade, säger Lars Berntsson.

Det är i nuläget oklart om paret kommer häktas, vilket behöver beslutas av åklagare.

– Det är för tidigt att säga men en förhoppning finns alltid.

Senare på tisdagen släpptes mannan och kvinnan efter förhör.

– Men misstankarna kvarstår, säger Lars Berntsson.

LÄS MER:Relativt lugn julhelg för polisen i Kungälv

ANNONS