Man misstänks för våldtäktsförsök på man vid Kungälvsparken

En man i 50-årsåldern anhölls i helgen misstänkt för våldtäktsförsök alternativt sexuellt övergrepp på en annan man i Kungälv.
– Det jag kan säga är att det inte är en överfallssituation, säger Hanna Rajameä, kammaråklagare på Göteborgs åklagarkammare.

ANNONS

Vid 01-tiden, natten till lördag, fick polisen larm om ett misstänkt sexuellt ofredande.

– Vi fick in det som en misstänkt våldtäkt vid Kungälvsparken vid Karebyvägen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen i region Väst.

Målsäganden, som enligt polisen också är en man, fördes till sjukhus.

Det är oklart vad som skett men en man i 50-årsåldern frihetsberövades under natten.

– Den misstänkte var inte hörbar och togs om hand för fylleri.

Mannen anhölls under söndagen men anhållandet hävdes på tisdagen. Enligt åklagaren Hanna Rajameä misstänks mannen i nuläget för försök till våldtäkt alternativt sexuellt övergrepp, och hon uppger att sedvanliga utredningsåtgärder pågår.

ANNONS

– Vi ska hålla ytterligare förhör med de inblandade, säger Hanna Rajameä.

I övrigt är hon förtegen om vad som hänt. Hon vill inte uttala sig om det endast var två män inblandade eller om vad de gjorde i parken. Inte heller vill hon säga något om huruvida det var fler personer på plats vid händelsen.

– Det är heller inget jag kommenterar. Men det jag kan säga är att det inte varit någon överfallssituation, det har inte varit något ytterligare våld inblandat.

Den misstänkte mannen förnekar brott.

ANNONS