Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Kajsa Lind

Man jagades efter inbrott i förråd – nu döms han

I februari förra året upptäckte ett par i Övre Tega av att en inbrottstjuv varit inne parets förråd på tomten. Polisen hittade senare samma dag en del av parets saker vid en husrannsakan i en lägenhet i Ytterby.

ANNONS

På morgonen 8 februari förra året upptäckte en kvinna att en man var inne i deras förråd på tomten. Hon väckte sin man och han jagade efter mannen och lyckade putta omkull honom. Mannen tog sig upp och flydde in mot Ytterby på en svart damcykel – med bland annat ett slutsteg som tillhörde paret.

LÄS MER:Villaägare jagade efter tjuv

Senare på dagen fick polisen uppgifter om att mannen hade setts i centrala Ytterby. Han ska då ha burit ner saker i en källare, saker som stämde överens med det som stulits.

Polisen fick tillstånd att göra en husrannsakan och gick in i mannens bostad. I köket hittades ett slutsteg till en högtalare som stulits tidigare på dagen.

ANNONS

Mannen, som är i 45-årsåldern, greps, förhördes och erkände.

Nu har han dömts till skyddstillsyn för stöld, olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen.

Mannen stal även en bilstereo och en verktygsväska som paret aldrig fått tillbaka – och han hade sönder två bashögtalare i samband med stölden, för detta ska han betala 10 000 kronor i skadestånd till paret.

ANNONS