Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Kajsa Lind

Man jagade efter kvinna i bil – åtalas för skadegörelse

En man i 35-årsåldern från Kungälvs kommun misstänks ha orsakat skador på en kvinnas bil när han försökt komma åt nycklar från henne när hon satt i bilen. Nu åtalas han för skadegörelse.

ANNONS
|

I augusti förra året var en kvinna på väg från sin lägenhet i Göteborg efter att hon och mannen bråkat. Hon hade velat vara i fred och hade låst överlåset. När hon nämnde det för mannen, som inte hade nyckel till överlåset, ska han ha hotat med att han skulle bryta upp dörren.

Kvinnan körde därefter från bostaden med sitt barn i bilen. Mannen ska då ha upptäckt dem och kört i kapp och stoppat dem. Kvinnan har uppgett i förhör att mannen sprang ur bilen mot hennes bil och kastade sig in i bilen för att komma åt hennes handväska och få tag i hennes nycklar till lägenheten.

ANNONS

Kvinnan ska dock ha kunnat köra iväg igen men mannen följde efter och tvärnitade framför henne. Återigen kastade han sig in i bilen genom rutan i förardörren och enligt kvinnan attackerade han henne för att komma åt lägenhetsnycklarna. Mannen ska ha hindrat kvinnan att köra iväg och enligt förhören med kvinnan stått över motorhuven.

Tog ut det gemensamma barnet

Kvinnan kunde dock köra därifrån men blev stoppad ytterligare en gång av mannen. Den här gången öppnade han bildörren till baksätet och tog ut det gemensamma barnet med barnbilstolen och satte över barnet i sin arbetsbil.

Efter det körde kvinnan hem och släppte in mannen. Hon ska ha förklarat för honom att förhållandet var slut i och med att han, enligt henne, misshandlat henne dagen innan. Denna händelse är mannan dock inte misstänkt eller åtalad för.

I samband med bråket ska kvinnans bil ha fått repor och bucklor på flera ställen. Skador som kostat 16 652 kronor att reparera. Nu åtalas mannen för skadegörelse.

Mannen har förnekat anklagelserna om skadegörelse och i stort sett berättat samma sak som kvinnan men hävdat att hon ska ha försökt köra på honom och att det var därför han hamnade på motorhuven.

Mannen förekommer under tolv avsnitt i belastningsregistret, varav ett är en fängelsedom på fyra år och sex månader för våldtäkt mot en annan kvinna 2017.

Mannen släpptes fri i maj 2020. Prövotiden sträckte sig till 11 november 2021.

ANNONS