Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klockan var strax efter 20 när larmet ringdes in om att en båt låg med botten upp i havet i närheten av området Timmervik.
Klockan var strax efter 20 när larmet ringdes in om att en båt låg med botten upp i havet i närheten av området Timmervik. Bild: Linus Olsson

Man hittad död i vattnet efter båtolycka utanför Timmervik

En äldre man har hittats avliden i vattnet utanför Timmervik. Detta efter att polis och sjöräddning ryckt ut till en båt som låg upp och ner i vattnet.

Klockan var strax efter 20 när larmet ringdes in. Då påträffades också en båt som låg med botten upp i Hakefjorden utanför Timmervik, nordväst om Kode.

Händelsen rubricerades som en befarad drunkning.

– Vi fick information via SOS Alarm. Enligt uppgift var det anhöriga som ringt in och saknat den här personen. Mannen konstaterades avliden en dryg halvtimme efter att vi fått larmet, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Räddningstjänsten hade fyra enheter på plats, och ytterligare ett par i beredskap. Även ambulans och polis ingick i insatsen.

Enligt uppgift påträffades mannen, som var i 70-årsåldern, i vattnet i anslutning till sin båt. Han var av allt att döma ensam ombord.

– Det kommer att genomföras en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa den definitiva dödsorsaken, konstaterar Anna Göransson.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, säger till Kungälvs-Posten på fredagsmorgonen att händelsen rubriceras som dödsfall utan misstanke om brott.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.