En man gjorde våldsamt motstånd mot polisen i centrala Kungälv under söndagsnatten. Mannen misstänks nu för flera brott. OBS: Genrebild.
En man gjorde våldsamt motstånd mot polisen i centrala Kungälv under söndagsnatten. Mannen misstänks nu för flera brott. OBS: Genrebild. Bild: Oscar Strandberg

Man gjorde våldsamt motstånd mot polisen i Västra parken

En man i 40-årsåldern omhändertogs av polisen i centrala i Kungälv vid 01-tiden på söndagsnatten. Mannen misstänks för flera brott.

ANNONS
|

Initiala uppgifter uppgav att polis kallades till Triogatan i Kungälv klockan 00.47 natten till söndag, men det var till Västra parken som en patrull beordrades på grund av en stökig man.

– Han gjorde sedan våldsamt motstånd mot oss och misstänks nu förutom det för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Mikael Mohlin, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, säger på måndagen att mannen också misstänks för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Det är en narkotikapåverkad kille som burit kniv på allmän plats och gjort våldsamt motstånd. Så har han haft på sig elsprängkapslar, såna som gör att det tänder, säger Mikael Mohlin.

ANNONS

Mannen omhändertogs av polispatrullen enligt LOB (omhändertagande av berusade personer).

LÄS MER:Lista: Här är alla julbord i Kungälv 2022

LÄS MER:Premiär för julmarknad i Harestad på Flateby gård

LÄS MER:Bilist stack från olycksplats i Kareby – körde mitt i vägen

ANNONS