Man flydde på motorcykel –misstänks för en rad brott

När polisen skulle stoppa en motorcykel med falska registreringsskyltar på Komarken försökte föraren komma undan. Efter en stunds sökande fick de tag på mannen, som kört i diket.

ANNONS

Det var klockan 02.03 natten till torsdag som polisen skulle stoppa en man på motorcykel på Nordmannagatan. Föraren lyssnade inte till polisens signal och försökte fly.

– Initialt har han stuckit och försvunnit utom synhåll, sedan kommer polisen ikapp, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Svedemyr berättar att polisen krypkörde på en cykelbana för att hitta föraren som slutade med att motorcykelföraren körde i diket. Först då kunde de gripa personen.

– Polisen har långsamt rullat efter och vid ett krön har föraren kört omkull, säger Svedemyr.

Mikael Mohlin, förundersökningsledare på Kungälvspolisen, säger att föraren greps på närliggande Ingegatan.

– Han klagar på smärta i knä och nacke och har smärta i bröstkorgen, och han avförs med ambulans till Kungälvs sjukhus, säger Mikael Mohlin.

Mannen, som är i 35-årsåldern, är känd av polisen sedan tidigare. Han misstänks nu för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, att ej stannat på polismans tecken, bruk och innehav av narkotika, och brott mot trafikförordningen i och med den falska registreringsskylten.

LÄS MER:Kungälvsbo dömd för flera sexualbrott mot barn

LÄS MER:Köer på E6 efter olycka

LÄS MER:Sajten kraschade – trots att SJ rustat upp inför julbiljettsläpp

ANNONS