Arkivbild
Arkivbild Bild: Martina Liljedahl

Mamma slog sonen med skohorn – döms för misshandel

En pojke ville inte gå hem från skolan eftersom hans mamma slagit honom med ett skohorn kvällen innan. Nu döms mamman för misshandel.

ANNONS

En dag i november 2019 sa ett par syskon till skolpersonalen att de inte vågade gå hem av rädsla för att bli slagna av sin mamma.

Pojken, som vid tidpunkten var i mellanstadieåldern, berättade att hans mamma blivit arg kvällen innan när han och han yngre syskon inte velat sova. Mamman hade slitit ifrån pojken mobiltelefonen och slängt den i golvet så att den gick sönder, och därefter slog hon pojken på ryggen och ena benet med ett skohorn.

Även pojkens yngre syskon var oroligt för att gå hem efter att kvällen innan försökt stoppa mamman från att slå brodern, och då fått sin handled så hårt klämd av mamman att det kändes som om handen skulle brytas. Enligt barnens berättelser har de blivit utsatta för våld av sin mamma i hemmet upprepande gånger, och många gånger ska skälet ha varit att barnen inte gjort sina hushållssysslor.

ANNONS

Skolan agerade direkt på det barnen berättade och gjorde anmälan till socialtjänsten. Barnen omhändertogs samma dag och placerades i en tillfällig fosterfamilj.

I polisförhör menar mamman att det barnen berättat inte har hänt och på polisens frågor svarar hon att hon inte vet eller inte vill prata om det.

Göteborgs tingsrätt dömer mamman för misshandel med villkorlig dom med 130 dagsböter om 50 kronor (6 500 kronor) som påföljd.

Mamman ska också att betala ett skadestånd på 10 000 kronor till pojken.

ANNONS