Mängder av verktyg stals vid bilinbrott – under tre dygn

En större mängd verktyg har stulits vid bilinbrott i tre arbetsfordon på olika platser i Kungälv sedan i måndags.
– Det är inte lätt att skydda sig mot det här, säger Lars Berntsson, Kungälvspolisen.

ANNONS
|

Någon gång under natten mellan klockan 21 på tisdagen och 7 på onsdagen har någon gjort inbrott i en bil på Sankt Halvardsgatan i Gula Komarken.

– Målsägaren kommer ut och upptäcker att bakrutan på hans bil är inslagen och verktyg som han hade liggande i bilen är stulna, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Okända gärningspersoner hade plockat med sig olika typer av verktyg till ett sammanlagt värde av 4 350 kronor. Den stölden av verktyg ur bil var den tredje på tre dagar.

Försvåra för tjuven

Lars Berntsson säger att verktyg är stöldbegärliga och att det är svårt att skydda sig, speciellt för dem som har sina arbetsverktyg i bilen och inte kan tömma bilen varje kväll.

ANNONS

– Larm är fortfarande en bra grej, att det tjuter och blinkar i bilen. Man får försöka att göra det man kan och försvåra, med bättre lås eller kanske dra en vajer igenom verktygen som man fäster i bilen. Då är det inte bara att slå en ruta och dra, säger Lars Berntsson.

Veckans första verktygsstöld ur bil inträffade på Liljedalsparkering mellan klockan 16 och 17 på måndagen. Där en ruta på en firmabil krossats och en skjutdörr skadats. Och tjuvarna fick med sig flera olika sågar, skruvdragare, laserinstrument, dammsugare med mera.

Inga spår

På tisdagskvällen tog sig någon okänd in i en firmabil parkerade utanför en paddelhall på Bultgatan i Rollsbo mellan klockan 19 och 20.30. Bilägaren fick av andra personer veta att en ruta på bilen hade krossats, och flera olika typer av sågar och andra verktyg hade stulits.

Alla tre händelserna är nu nedlagda hos polisen.

– Finns det inga spår eller iakttagelser så inleds inte någon förundersökning och de läggs ner.

LÄS MER:Flera bilinbrott i Kungälv – fyra upptäcktes fredag morgon

LÄS MER:Fräck stöld på parkering – stal verktyg från upplåst bil

LÄS MER:Stöld vid bullervallsbygge – verktyg plockades ur bil

LÄS MER:Byggen i Nordtag drabbas av inbrott trots övervakning

ANNONS