Lovisa Lindh får ingen VM-biljett.
Lovisa Lindh får ingen VM-biljett. Bild: CARL SANDIN

Lovisa Lindh får inte springa VM

800-meterslöparen Lovisa Lindh från Ytterby får inte följa med till sommarens friidrotts VM i USA. Trots att hon klarat kvalgränsen valde förbundskapten Kajsa Bergqvist att inte ta ut henne i VM-truppen.
– Det var ett tungt beslut att ta, säger Kajsa Bergqvist till TT Nyhetsbyrå.

ANNONS
|

Förra året missade Lovisa Lindh från Ytterby OS, trots att hon bjudits in av internationella friidrottsförbundet, på grund av Sveriges olympiska kommittés topp åtta-krav. Kravet innebär att grundkriteriet för att bli uttagen till OS är att en aktiv friidrottare eller ett lag ska ha visat resultat som tyder på att de kan konkurrera om en topp åtta-placering.

Inför sommaren hade 800-meterslöparen Lovisa Lindh klarat kvalgränsen för att bli uttagen till VM. Efter att hon fick tiden 2.03,22 under Diamond League-galan i Stockholm under torsdagen, fick hon trots det ett nej från förbundskapten Kajsa Bergqvist.

– Lovisa har fått nej. Det har varit tungt att ta det beslutet men jag bedömer att hon är för långt ifrån att vara i VM-form, eller för långt bort från att hitta den på den lilla tid som är kvar, säger förbundskaptenen Kajsa Bergqvist till TT Nyhetsbyrå.

ANNONS

Lovisa Lindh själv var inte nöjd med sitt lopp, men hade ändå hoppats på en VM-plats.

– Inför säsongen trodde vi att det skulle vara klart eftersom jag har tiden i år, men det är klart man ska prestera också, säger Lovisa Lindh till TT Nyhetsbyrå.

LÄS MER:Efter Lovisa Lindh-gate: krav på nya kriterier för OS-uttagning

LÄS MER:Så minns vi idrottsåret 2021

LÄS MER:Guld i Världsungdomsspelen – nu väntar eliten för Engla Nilsson

ANNONS