Lista: Här är ridskolorna i Kungälv

Trycket på ridskoleplatser ökar. Fler vill börja rida och många vill utöka sin befintliga ridning. Kungälvs-Posten har därför listat ett urval ridskolor och ridklubbar som erbjuder terminsridning eller enstaka lektionstillfällen.

ANNONS
Senast 2021 ska en ny ridanläggning vara på plats i Trankärr.Arkivfoto
Senast 2021 ska en ny ridanläggning vara på plats i Trankärr.Arkivfoto Bild: annah

Kongahälla RS

Ingen fyr

Kongahälla Ridsällskap är en ideell förening och förra året fyllde klubben 50 år. Anläggningen ligger i Ytterby men ridskolan flyttar sin verksamhet till Trankärr där invigning planeras till 30 juni 2022. På ridskolan finns grupper från knatte upp till avancerade grupper och vuxen. Nya elever får prova på upp till 3 ggr och betalar bara för dessa, innan man bestämmer sig för om man vill fortsätta rida eller inte. Priserna varierar från 130 kronor per lektion och uppåt, plus medlemsskap. Erbjuder anpassat ridläger sommaren 2021. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
HŠstar i hagen vid ridgymnasie
HŠstar i hagen vid ridgymnasie Bild: Tobias Sandblom

Lundens RK

Ingen fyr

Är en privat ridskola i Romelanda som startade 1995. Det finns tio hästar på gården i varierande storlek som rids av både nybörjare och seniorer. Ridskolan erbjuder prova på-ridning för barn och ungdomar från åtta år där första gången är gratis och därefter 185 kronor per gång. Terminspriserna varierar. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
Stall Tofta. Ridning. IslandshŠst
Stall Tofta. Ridning. IslandshŠst Bild: Privat

Stall Tofta

Ingen fyr

Erbjuder bland annat ridskola, privatlektioner, läger och turridning, auktoriserad av Svenska Islandshästförbudet. Ridskolan på Stall Tofta hålls måndag till torsdag för både nybörjare och lite mer erfaren. Ridskolan har en minimiålder på åtta år. Priser från 1350 per termin. Stall Tofta rider också turer kring herrgården och naturreservatet. Bokning behövs oftast göras ca 3-6 veckor i förväg. Turridningen kostar 600 kronor per person, vid större sällskap(9-16 personer) 400 kronor per person.
SommarponnynProjekt ponnyfokusTjuvkil MellangŒrdAgnes
SommarponnynProjekt ponnyfokusTjuvkil MellangŒrdAgnes Bild: REBECCA HADELL

Ponnyfokus

Ingen fyr

Startades år 2013 och finns i Tjuvkil. Ridskoleverksamheten är uppdelad i grupper utifrån kun­skaps­nivå där första steget är knatte. Utöver ridskoleverksamheten finns det möjlig­het att hyra en ponny en eller ett par dagar i veckan.
Sadelkammare.
Sadelkammare. Bild: Tony Balogh

Lunna ridklubb

Ingen fyr

Kanske mer känd under namnet Göteborgs Handikappridklubb(namnbyte från år 2021), ligger i Rödbo men har postadress Kungälv. 1988 bildades fören­ingen som idag tar emot elever i alla åldrar, med eller utan funktionsnedsättning. Priserna varierar från 195 kronor per lektion. Erbjuder ridläger i sommar. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
Bild: Arkivbild

Silvagårdens ridskola(Kockheds gård)

Ingen fyr

Ligger i Rödbo med postadress Kungälv. Ridskolan startade 2007 och har lektioner för alla åldrar och nivåer, från tre år till 60+. Lektionerna kostar från 203 kronor per tillfälle, medlemsavgift tillkommer. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
Bild: Arkivbild

Hålta IK

Ingen fyr

Ridklubben är en gren i föreningen Hålta IK, som funnits sedan 1975. Förutom ridsport har klubben lag i fotboll och bordtennis. Ryttarna håller till i Veneröd i Hålta och tävlar i bland annat Mounted Games, det som tidigare hette gymkhana. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
KungŠlvs hŠstportklubb tŠlvade i Lilla Edet. Jenny NorŽn pŒ Pretty Pearl,slutade fyra, Jennifer Eriksson pŒ Rodeo som kom pŒ andra plats och femman  Sofie Tenggren med Le Cou Ki.
KungŠlvs hŠstportklubb tŠlvade i Lilla Edet. Jenny NorŽn pŒ Pretty Pearl,slutade fyra, Jennifer Eriksson pŒ Rodeo som kom pŒ andra plats och femman Sofie Tenggren med Le Cou Ki. Bild: privat

Kungälvs HSK

Ingen fyr

Är en tävlingsklubb som förra året hade 125 medlemmar varav 83 licensierade ryttare. Medlemsavgiften för senior är 425 kronor och junior (tom det året man fyller 17) 375 kronor. För att ansöka om tävlingslicens måste du tillhöra en klubb, det är inte tillåtet att tävla utan att vara medlem i en klubb. Är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.
Delar av dressyrcentra i Vena säljs nu.Foto: SE360
Delar av dressyrcentra i Vena säljs nu.Foto: SE360 Bild: Niklas Ohlson

Vena dressyrcenter

Ingen fyr

Ridskolan vänder sig till de ryttare som har god ridvana och kanske växt ur den ”vanliga” ridskolans grupper, men som inte har möjlighet att ha egen häst. Innan du börjar på ridskolan får du boka en provlektion för 200 kronor. Förutom ridskola så har Vena Dressyrcenter avel, utbildning och inackordering och det finns möjlighet att boka privatlektioner på läromästare.
ANNONS