Pyssel, vandring och lekplatshäng.
Pyssel, vandring och lekplatshäng.

Lista: Det här kan du göra på höstlovet i Kungälv

Det är knappt två månader kvar till julafton och för alla skolelever i Kungälvs kommun är det dags för en veckas välförtjänt höstlov innan slutspurten av terminen drar igång. Vissa kanske vill ta det lugnt på lovet, andra har spring i benen och vill hitta på något hela tiden. Men vad finns det egentligen för kul att hitta på under lovet i Kungälv? KP listar olika aktiviteter, för både barn och föräldrar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade
Höstlovsaktiviteter

Mimers hus

Arrangerar Höstlov i kulturhuset 31 oktober-4 november. Det kommer bland annat finnas pyssel i ateljén, filmkurs, dans och spel. Aktiviteterna riktar sig till olika åldrar, vissa för lite yngre barn 6-8 år, andra för äldre barn 9-12 år och ungdomar 13-20 år. Alla aktiviteter är kostnadsfria men det kan krävas föranmälan.
Höstlovsaktiviteter

Hållsunga gård

På Hållsunga gård utanför Kärna så arrangerar man en provsmakningslördag och höstlovsaktivitet den 5 november mellan klockan 11-15. Gårdsbutiken bjuder på provsmakning av egenproducerad mat samtidigt som de berättar om hantverket bakom produkterna. Exempel på det som serveras är kok-korv, brynost, sylter, inläggningar och äppelmust. På utsidan står maskinerna uppradade för alla nyfikna barn (och föräldrar) att provsitta och bonden Ingemar svarar på frågor om djuren och gården. Ingen föranmälan krävs. Plats: I och utanför butiken på Sundhammarsvägen vid infarten till Sörgårdsvägen
Höstlovsaktiviteter

Höstlovsvandring på Marstrand

Den 4 november är det guidad vandring runt ön. Under vandringen kommer det berättas historier om bland annat fångar, häxor, grottor och en offersten. Genom Nålsögat tar du sikte på Skallens fyr, passerar Svarte udde och näckrosdammen, genom St. Eriks park och besöker grottan. Vandringen leds av Anette Bargel, medlem i Bohusläns Guider.  Passar både barn och vuxna. Tid: 10.30-16.00.
Pris: 270 kronor för vuxen, 150 kronor för barn. Färjebiljett ingår i priset.
Höstlovsaktiviteter

Mini-dansläger

Tisdagen den 1 november och onsdagen den 2 november arrangeras ett dansläger i Hermansby Bygdegård, Kärna. Det blir balett, jazz, show och street. För barn i åldrarna 7-10 år. Tid: Dans mellan klockan 10-17, lärare finns på plats 08-18. Frukost serveras 08-09.30 för de barn som lämnas tidigt. Kursavgift: 900 kronor, syskonrabatt 200 kronor per elev. Anmälan sker via hemsidan jumpsandturns.se.
Höstlovsaktiviteter

Bingo

Gör i ordning ett bingo tillsammans med olika saker eller aktiviteter man ska se eller göra för att få kryssa över på bingobrickan. Det kan till exempel vara en hund, en cykel, en hissad flagga eller en bro, eller att man ska göra en piruett i skogen eller en kullerbytta i mataffären. Vill man inte göra en egen bingobricka så har Kungälvs-Posten gjort ett eget höstlovsbingo som du som läsare kan spara ner och själv skriva ut. Längre ner på sidan så finns en bild med rätt format. Ha så kul!
Höstlovsaktiviteter

Guidad kulturvandring på Västra kyrkogården

Upptäck en del av Kungälvs kulturhistoria genom att gå en guidad vandring på Västra kyrkogården tillsammans med Bohusläns Guider och Studieförbundet Vuxenskolan Väst. På Västra kyrkogården vilar människor som levt och verkat i Kungälv under 1800-talet och början av 1900-talet och haft stor betydelse för Kungälvs utveckling och kulturliv. Tid: Den 5 november kl 13.00.
Start: vid skylten "Västra kyrkogården" i Kungälv (intill Västra parken). Avgift: 100 kronor för vuxna, 50 kronor för barn 7-15 år. För bokning och mer information kontakta Eva Lagerman, 076-2427226.
Höstlovsaktiviteter

Leka på lekplats

Upptäck nya lekplatser. Gör en lista på lekplatser ni vill leka på - och åk dit! Det finns fler platser att upptäcka än man kan tro. Kanske hittar ni ett nytt favoritställe? Gå gärna in och titta på KP:s lista över Kungälvs bästa lekplatser. Kanske kan ni finna inspiration där?
Höstlovsaktiviteter

Kongahälla center

Fira Halloween på Kongahälla center. Hela höstlovet är det fullt av rysliga aktiviteter inne på KC. Det finns bland annat ansiktsmålning, knattedisco, olika selfierum och tävlingar.
Höstlovsaktiviteter

Vandra

Precis som med lekplatserna så kan man skriva en lista över nya vandringsleder eller naturreservat som man vill upptäcka. Det finns många ställen i Kungälvs kommun som bjuder på både fin natur och spännande historia. Många barn tycker att gå på upptäcktsfärd är det bästa som finns. Gå gärna in och titta på KP:s lista över Vandringsleder i Kungälv. Kanske hittar ni något nytt smultronställe för hela familjen?
Höstlovsaktiviteter

Oasen

På Oasen kan du både simma, åka skridskor och fika i cafeterian. I badhuset finns både 25-metersbassäng, lekbassäng och rehabbassäng (Lagunen). I ishallen finns det olika tider då du kan åka både med och utan klubba på allmänhetens åkning. Pris för engångsbad: Vuxen: 55 kronor, ungdom 7-17 år, student och ålderspensionär: 25 kronor, barn 0-6 år: gratis. Pris ishallen allmänhetens åkning: 10 kronor per person och tillfälle, barn under 7 år ingen avgift. För aktuella öppettider: se kungalv.se.
Höstlovsbingo!
Höstlovsbingo!

ANNONS