Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Vi vill absolut vara med och utveckla Kungälv”, säger Lidls fastighetschef Christoffer Wennergren. Foto: Lidl/ Linus Pettersson
”Vi vill absolut vara med och utveckla Kungälv”, säger Lidls fastighetschef Christoffer Wennergren. Foto: Lidl/ Linus Pettersson

Lidl hoppas på etablering i Kungälv

I flera år har Lidl sneglat på Kungälv och nu hoppas fastighetschefen Christoffer Wennergren att väntan snart ska vara över.
– Kommer vi överens med kommunen kan vi i bästa fall öppna 2023, säger han.

För sju år sedan inledde Lidl ett samarbete med Bokab. Initialt handlade det om en förhandling och därefter samarbete kring att få fram en detaljplan för ett område längs Marstrandsvägen, ungefär i höjd med Rollsbokrysset.

– Vi har haft en jättebra dialog med Bokab och de har skött detta på ett proffsigt sätt. Vi har funnit varandra och tycker att vi har bra idéer och tankar för hur vi vill utveckla området för Kungälvsborna. Sedan har Bokab och vi tyvärr inte nått ända fram på grund av förseningar, säger Christoffer Wennergren.

Har bytt mark

I förra veckans kommunfullmäktige togs beslut om ett markbyte mellan Bokab och Kungälvs kommun. Det innebär att kommunen får tillgång till marken man behöver för projektet med en hallarena. Här ingår den yta närmast Rollsbokrysset där Lidl var tänkt att ligga.

Pratar samma språk

För Lidls del innebär markbytet att man nu har lämnat Bokab och istället är inne i ett samarbete med Kungälvs kommun.

– Vi har ännu inget avtal med kommunen, men vi känner att vi pratar samma språk och vill samma sak, säger Christoffer Wennergren.

– Kommunen sköter också detta på ett professionellt sätt och vi vill jättegärna förverkliga tankarna vi har haft med Bokab - att vara med och utveckla Kungälv och förlänga staden, från stadskärnan ut mot Ytterby på ett trevligt sätt.

Vill vara del i projektet

Förhoppningen är fortfarande att få en placering någonstans vid Rollsbokrysset, säger Christoffer Wennergren.

– Vi vill självklart vara en del av projektet med en hallarena. Vi tror mycket på föreningslivet och det skulle kännas otroligt rätt för oss att hamna i det sammanhanget.

Vill samarbeta

Hans upplevelse är att ledande politiker i Kungälv är positiva till en etablering och att de jobbar för ett gott näringslivsklimat.

– Alla aktörer i Kungälv har visat sin absolut bästa sida och det är jag väldigt glad för, säger Christoffer Wennergren, som tycker att Kungälv jämfört med flera andra kommuner sticker ut när det gäller samarbetsvillighet.

Drivkraften imponerar

– Det finns en drivkraft som är helt annorlunda än på många andra ställen, vilket är jättekul att se. Det känns som att de vill sätta någon sorts rekord här i att verkligen hugga i och det är också imponerande, anser han.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.