Lena Nibell såg norrskenet dansa utanför Kungälv

Lena Nibell fick en lysande avslutning på helgen. Vid 22-tiden på söndagen var det nämligen perfekta förhållanden för ett dansande norrsken.
– Det var fantastiskt att se, säger hon.

ANNONS
LocationKungälv||

Norrsken har länge fascinerat Håltabon Lena Nibell.

För några år sedan hade hon hoppats på att få se ljusfenomenet för första gången under en resa till ishotellet i Jukkasjärvi. Men där man kan tro att norrskensgaranti finns, uteblev himlaspelet och besvikelsen var förstås stor.

– I ena hörnet på en av mina bilder därifrån syns endast en liten grön strimma, säger Lena Nibell.

Perfekta förhållanden

Men trots bakslaget avtog inte hennes intresse. Bara under det senaste året har Lena sett flera häftiga norrsken utanför hemmet i Hålta. Till sin hjälp följer hon olika mobilappar och grupper på Facebook som är dedikerade till ämnet.

ANNONS

– Jag har alltid varit intresserad av stjärnor, himlen och norrsken och förstått att det faktiskt går att se just norrsken även här i våra trakter bara förhållandena är de rätta, säger Lena Nibell.

I söndags var det en sådan kväll.

– Vid 22-tiden var det väldigt mörkt och horisonten klar norrut. Då fick jag syn på ett norrsken som – trots att grannens hus lyser starkt i förgrunden – var väldigt synligt, säger hon.

Upplevelsen delade hon med sina barn.

– De tyckte att norrskenet var så rörligt och ofta bytte skepnad, vilket norrsken ju gör. Det är häftigt att se, säger hon.

Väljer enkelt bort soffan

Även om norrsken inte är någonting som Lena Nibell ”jagar”, har intresset fått henne att enkelt göra nya livsval.

– Vet jag om att det finns läge för norrsken här i närheten väljer jag enkelt bort att ligga i soffan för att istället ge mig ut för att titta, säger Lena Nibell och skrattar.

– För den som själv vill ha chansen att se ett norrsken är det även bra förutsättningar för det under måndags- och tisdagskvällen, tipsar Håltabon om som avslutning.

LÄS MER:Ädla bilar på fintur genom Kungälv

LÄS MER:Äldre fiskebåt sjönk utanför Marstrand

LÄS MER:Brukare fick sitta ute hela natten – uppsagda stämmer kommunen

ANNONS