Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Romelandavägen är hårt olycksdrabbad. Foto: Google maps / Arkivfoto: Linus Olsson Bild: -
Romelandavägen är hårt olycksdrabbad. Foto: Google maps / Arkivfoto: Linus Olsson Bild: -

Lastbilschaufför: "Vägen är för smal"

Romelandavägen har varit hårt drabbad av trafikolyckor den senaste tiden och boende är oroliga över alla lastbilar som trafikerar sträckan. – Vägen skulle behöva breddas, säger lastbilschauffören Bengt Magnusson.

Den senaste olyckan inträffade i tisdags, då ett lastbilssläp med lera och grus välte på vägbanan vid Norrmaneborakan. Bengt Magnusson körde lastbilen och han tycker problemet är att vägen är för smal.

– Det kom en buss som låg för långt ut i vägen. Jag hade ingen lust att krocka med en buss så jag var tvungen att gira ut mot vägrenen vilket gjorde att släpet välte på marken. Jag gjorde allt i min makt för att få upp släpet men det gick inte, säger han.

Ingen skadades i samband med olyckan men det har skett liknande händelser tidigare. För drygt två veckor sen krockade två lastbilar i höjd med Bäck och en chaufför fick föras till sjukhus.

Läs mer: Lastbilssläp med lera välte

Läs mer: Lastbilssläp välte över vägbanan

– Med tanke på att det är sån trafik som det är där med både bussar och annat så är vägen alldeles för smal, det är den. Om två bussar möts så blir det samma problem. Det hade räckt att bredda vägen ett par decimeter. Om vägrenen varit lite hårdare så hade det inte hänt, säger Bengt Magnusson.

Boende längs vägen har uttryck oro över att lastbilarna, som oftast är på väg till en deponi för jordmassor i Västerlanda, kör för fort. Bengt Magnusson tycker inte att man enbart ska skylla på lastbilschaufförerna.

Läs mer: "De kör alldeles för fort"

– Jag kan förstå att man upplever att det körs fort, men vi som yrkeschaufförer är medvetna om vad som kan hända om vi kör för fort. Jag försöker vara observant hela tiden och är medveten om riskerna, säger han.

Han tror inte att farthinder skulle lösa problemet.

– Det blir inte lättare att möta någon ändå. Det är många osäkra förare som inte vågar hålla ut och då blir det svårt att mötas. Det är uppenbart eftersom det är många som åker i diket.

Så vad borde göras?

– Det är att vägen borde göras lite bredare. Det är inte första gången det händer en olycka där och det är inte bara lastbilar som är inblandade. Något som hade hjälpt vissa är om det hade funnits en mittlinje att förhålla sig till, säger han.

Elvira Linderot

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.