Larm om trafikolycka på väg 168 – två bilar inblandade

En trafikolycka ägde rum på väg 168 vid infarten till Tornhaga i Ytterby på måndagseftermiddagen.

ANNONS
|

Larmet inkom strax efter klockan 16.30 på måndagen. Två personbilar, med totalt tre personer, hade krockat. Ambulans och räddningstjänst ryckte ut till olyckan.

– Två personbilar är inblandade, det verkar vara ganska lugnt på platsen, sade Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Trafikverket meddelade att olyckan orsakade liten trafikpåverkan i riktning mot Kungälv. Men enligt en person på plats var vägen helt avstängd till en början.

Bilköer byggdes långa och fram tills klockan 17.05 då trafiken öppnades upp i båda riktningarna. Klockan 17.30 kunde räddningstjänst och ambulans lämna platsen – ingen skadad togs med för vård.

ANNONS

Enligt polisens uppgifter har inte någon skadats i olyckan. Man har skrivit en anmälan om trafikbrott och utreder händelsen vidare.

Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, uppger på tisdagen till Kungälvs-Posten att brottsrubriceringen mot en kvinna är att hon hindrat trafik i sväng i vägkorsning.

– Hon ska svänga vänster och blir bländad, och körde in i sidan på en bil som skulle köra in mot Kungälv/Ytterby. Bägge bilarna fick kraftiga skador, säger Lars Berntsson.

ANNONS