Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Larm om trafikolycka på väg 168 – två bilar inblandade

En trafikolycka ägde rum på väg 168 vid infarten till Tornhaga i Ytterby på måndagseftermiddagen.

Larmet inkom strax efter klockan 16.30 på måndagen. Två personbilar, med totalt tre personer, hade krockat. Ambulans och räddningstjänst ryckte ut till olyckan.

– Två personbilar är inblandade, det verkar vara ganska lugnt på platsen, sade Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Trafikverket meddelade att olyckan orsakade liten trafikpåverkan i riktning mot Kungälv. Men enligt en person på plats var vägen helt avstängd till en början.

Bilköer byggdes långa och fram tills klockan 17.05 då trafiken öppnades upp i båda riktningarna. Klockan 17.30 kunde räddningstjänst och ambulans lämna platsen – ingen skadad togs med för vård.

Enligt polisens uppgifter har inte någon skadats i olyckan. Man har skrivit en anmälan om trafikbrott och utreder händelsen vidare.

Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, uppger på tisdagen till Kungälvs-Posten att brottsrubriceringen mot en kvinna är att hon hindrat trafik i sväng i vägkorsning.

– Hon ska svänga vänster och blir bländad, och körde in i sidan på en bil som skulle köra in mot Kungälv/Ytterby. Bägge bilarna fick kraftiga skador, säger Lars Berntsson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.