Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Larm om trafikolycka i Kungälv

En motorcykel – med två personer på – körde omkull på E6, strax norr om Rollsbomotet vid lunchtid på fredagen.
Föraren misstänks för grovt rattfylleri och passageraren för narkotikabrott, eget bruk.
Olyckan hade stor påverkan på trafiken.

Larmet om olyckan kom klockan 12.25 på fredagen. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades ut.

Räddningstjänst och polis var framme vid olycksplatsen klockan 12.45. Till en början stängdes E6 av helt i södergående riktning.

– En motorcykel, med två personer på, har touchat en personbil och gått omkull. Vi håller på och släpper på trafiken i en fil. Prognosen är att det kommer vara helt öppet om en halvtimma, sa Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen, vid ettiden på eftermiddagen.

Räddningstjänsten lämnade olycksplatsen vid klockan 13.22, enligt SOS Alarms Händelseinformation.

Framkomligheten på vägen var begränsad i väntan på bärgare. Klockan två på eftermiddagen var det åter full framkomlighet, enligt Trafikverket.

Motorcyklisten misstänks för grovt rattfylleri: ”Blåste positivt”

Initiala uppgifter från räddningstjänsten talade om att två motorcyklar skulle ha varit inblandade i olyckan. Men det var alltså en motorcykel – med två personer på – som körde omkull efter att ha touchat en bil, enligt räddningstjänsten.

Motorcykelföraren- och passageraren kördes, enligt polisen, till Kungälvs sjukhus för vård. MC-föraren – en man – misstänks för grovt rattfylleri och passageraren – en kvinna – misstänks för narkotikabrott, eget bruk.

– De togs om hand av ambulans och kördes till Kungälvs sjukhus. Det ska inte vara några allvarliga skador, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson och fortsätter:

– Föraren är misstänkt för grovt rattfylleri. Han blåste positivt i ett sållningsinstrument och det blir väl att vi tar ett blodprov på honom och på passageraren på sjukhuset. Den kvinnliga passageraren misstänks för narkotikabrott, eget bruk. Bägge ska ha varit påverkade.

Buss ställdes in

Händelsen påverkade även kollektivtrafiken. Stenungsund express som skulle ha avgått från Nils Ericson-terminalen klockan 13.16 till Stenungsunds station, och som skulle ha passerat olycksområdet kring Rollsbo, ställdes in.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.