Arkivbild
Arkivbild Bild: Kungälvs-Posten

Larm om brand på Munkegärdeskolan

Räddningstjänsten larmades till Munkegärdeskolan vid lunchtid på tisdagen då det börjat brinna en papperskorg inne på en skoltoalett. Polisen utreder försök till grov mordbrand.

ANNONS
|

Klockan 12.12 gick ett automatlarm på högstadieskolan.

– Det har varit en mindre händelse på skolan och vi är kvar på platsen, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Hon bekräftar att det har brunnit och att räddningstjänsten har släckt branden, men hänvisar övriga frågor till polisen.

Peter Adlersson, presstalesperson på polisen, säger vid 12.35-tiden till Kungälvs-Posten att en polispatrull precis kommit fram till Munkegärdeskolan.

– Det verkar som om någon tänt eld i en papperskorg, men elden är släckt nu. Räddningstjänsten ser allvarligt på här och tillkallade oss. Vi har kommit fram där i detta nu, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Lite senare, vid 13.30-tiden, berättar Adlersson att en polispatrull som varit på plats upprättat en anmälan om försök till grov mordbrand.

– Det står att om inte en lärare kommit förbi och upptäckt branden kunde det ha gått illa, enligt patrullen. Det var stor spridningsrisk.

Har man kunnat prata med någon som varit inblandad?

– Inte vad jag har kunnat se, säger Peter Adlersson.

Branden ska ha startat i en papperskorg inne på en skoltoalett.

– Personalen har sett till att branden släcktes och det var jättebra, säger Cecilia Bladmyr, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Nu pågår utredningsåtgärder och polisen ska förhöra vittnen och säkra de spår som kan finnas.

– Vi har ingen misstänkt i ärendet i nuläget.

ANNONS