Busshållplatsen ”Kexbageriet” utanför kexfabriken.
Busshållplatsen ”Kexbageriet” utanför kexfabriken. Bild: Frida Ekborg

Läsarna tycker till – det bör busshållplatsen vid kexfabriken i Kungälv heta

Exfabriken, Kexit eller varför inte Baddaren? Namnförslagen till vad busshållplatsen utanför kexfabriken ska heta i framtiden har strömmat in till KP:s redaktion. Här är några av dem!

ANNONS
|

Förslagen har strömmat in till Kungälvs-Postens Facebooksida efter att Västtrafik öppnade upp för ett framtida namnbyte av busshållplatsen vid kexfabriken. Eftersom det var Göteborgs kex som ville byta till det nuvarande namnet ”Kexbageriet”, var det flera Kungälvsbor som ifrågasatte om busshållplatsen skulle fortsätta heta det även efter företagets flytt till Riga. Och så var diskussionen igång.

Nuvarande namn väcker känslor

Det nuvarande namnet ”Kexbageriet” har rört upp känslor hos många Kungälvsbor, vissa av dem hävdar att det blev helt fel från början.

”Kexen har det hetat i alla år och det tycker jag att busshållplatsen skall heta i fortsättningen. Kexbageriet var ett nytt påfund utan lokal förankring”, skriver en användare.

ANNONS

”Den kan heta som tidigare, Kexfabriken! Det vet och kan alla! Fjantigt att byta tyckte jag då, så tillbaka till tidigare!”, skriver en annan.

Runt 15 konkreta namnförslag har inkommit till Kungälvs-Posten, en del lite mer humoristiska, andra mer historiskt förankrade.

Förslagen ”Exfabriken”, ”Kexit” eller ”(K)exet” har fått många användare att dra på mungiporna.

Men ”Kexen” och ”Baddaren” är de namn som flest verkar gilla.

På ett dygn har inlägget fått nästan 100 kommentarer, och fler tickar in.

Enligt Louise Borgström, som är samhällsutvecklare på Västtrafik, är ett namnbyte ingenting som man har planerat i nuläget, men att det inte är omöjligt i framtiden. I Kungälvs-Postens tidigare artikel uppmanade hon Kungälvsbor med bra namnförslag att skicka in dem till Västtrafiks kundtjänst.

– Man är alltid välkommen att skicka sina synpunkter och förbättringsförslag till vår kundservice. Det är alltid så med lokala namn, det engagerar och upprör och det kan finnas olika viljor. Något som passar en person kanske någon annan inte vill ha.

Här är namnförslagen:

Kexfabriken

Strandparken

Kexen

Gamla kexen

Ballerina

Baddaren

Exfabriken

Kexbageriet

Kexstaden

Liljedal

Kex on the beach

Kexit

(K)exet

LÄS MER: Inställda tåg mellan Kungälv och Göteborg

LÄS MER: Bil, buss eller tåg – KP testar att pendla till Göteborg

LÄS MER: Kexfabriken som blev ett bageri

ANNONS