Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Elvira Linderot
Bild: Elvira Linderot

Kvinna stal varor i Skålldals mejeris gårdsbutik

Kvinnan gick in två gånger i den obemannade gårdsbutiken i Kode där hon stal fårskinnsfällar, prydnadssaker, glass och ostkaka. Nu döms hon för stöld.

I slutet av november förra året hade gårdsbutiken besök av en kvinna som tittade på varor. Samtidigt var en av ägarna i butiken och fyllde på varor och förklarade hur det gick till när man handlade, att man betalade med swish eller kontant och att man skrev upp vad man handlat.

LÄS MER: Åtalas för stöld i mejeributik

Kvinnan tittade på ett par saker men lämnade butiken samtidigt som ägaren. När en annan person i ägarfamiljen senare under dagen gick in i butiken såg hon att saker saknades. När de kontrollerade övervakningskameran såg de att kvinnan, som tidigare varit inne, plocka på sig varor och gå ut utan att betala.

Nu har kvinnan dömts för stöld och ringa stöld.

Kvinnan har erkänt att hon tagit varorna men inte att hon begått något brott, då hon inte medvetet låtit bli att betala för varorna. Hon säger under tingsrättsförhandlingen att hon skulle swisha när hon kom ut till bilen. Men hon hittade inte något nummer, utan skulle swisha när hon kom tillbaka på eftermiddagen. Men även då ska hon ha misslyckats med att betala.

Tingsrätten tror inte på kvinnans förklaring. ”Det är mycket besvärande för NN att hon vid två tillfällen besökt butiken utan att lyckas göra rätt för sig. Dessa omständigheter talar med styrka för att NN inte haft någon vilja att betala för varorna.”

Tingsrätten dömer kvinnan för stöld och ringa stöld till villkorlig dom.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.