Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivfoto
Bild: Arkivfoto

Kvinna stal smink för 14 000 kronor – döms till fängelse

I augusti i år gick en kvinna i 45-årsåldern in på Kicks i Kongahälla center. Med sig ut hade hon varor för 14 000 kronor som hon stoppat ner i en väska. Nu döms hon till två månaders fängelse.

När kvinnan, som bor i Göteborgs kommun, gick in i butiken den 13 augusti i år var det en i personalen som kände igen henne och höll ett extra öga på henne.

”Hon är känd för att tillgripa saker i butiker”, säger kvinnan i butiken i förhör.

Den anställda ska inte sett när kvinnan tog sminket men följde efter henne och när kvinnan såg att hon var upptäckt kastade hon i från sig väskan. Den anställda ringde väktare som kunde gripa kvinnan.

Enligt utredningen ska väskan som butikskvinnan tog hand om varit preparerad med silvertejp på insidan för att inte sätta igång larmbågarna. Något som tingsrätten inte kunnat slå fast.

Men den ska, när kvinnan kastade den, ha innehållit åtta exklusiva produkter, krämer och annat som var värt 13 980 kronor.

Den nu dömda kvinnan har sagt i förhör att hon inte vet varför hon tog varorna men förklarar sitt agerande med att hon ”inte har råd att köpa mat och betala hyra. Jag kände mig stressad, så när jag var i butiken vet jag faktiskt inte varför jag gjorde så.”

Tingsrätten är dock övertygad om att kvinnan inte skulle använda sminket själv utan sälja det vidare. Hon döms nu till två månaders fängelse för stöld.

Kvinnan, som förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret, var villkorligt frigiven från ett två månaders långt fängelsestraff för stöld som utdelats av Värmlands tingsrätt.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.