Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foton från förundersökningen. Till vänster: Larmen som den dömda kvinnan tog av. Till höger: Kniven hon hade på sig utanför Ica Maxi.
Foton från förundersökningen. Till vänster: Larmen som den dömda kvinnan tog av. Till höger: Kniven hon hade på sig utanför Ica Maxi.

Kvinna stal nästan jacka, hade kniv och körde rattfull

En kvinna försökte stjäla en jacka, hade kniv på offentlig plats, körde rattfull och saknade körkort. Nu döms hon.

I april 2020 körde en kvinna i 30-årsåldern bil vid Kongahälla center, efter att tagit narkotika. Personal på en Coop-butik hade sett henne gå ner till ett parkeringshus, blivit misstänksamma och ringt en väktare som följde efter henne. Inne i parkeringshuset upptäckte väktaren kvinnan i en bil som stod vid en stängd port. Väktaren knackade på bilrutan och sa ”du ska nog inte köra bil” och ringde polisen. Det visade sig senare att kvinnan heller inte hade körkort.

Senare i maj påträffades samma kvinna med att ha stulit varor för ett värde av 709 kronor från Ica Maxi och haft kniv på allmän plats. Kvinnan hade precis varit inne på Ica Maxi när hon stoppades av vakter som beordrats till platsen. Hon hade tagit med sig varor från butiken och gått ut ur butiken utan att betala. När vakterna visiterade henne upptäckte de att hon även hade en kniv på sig.

I december försökte kvinnan stjäla en jacka från en klädbutik på Backaplan. Det var en butiksanställd som upptäckte henne. Den anställda hade sett kvinnan ta två jackor med sig in ett provrum. Efter ett tag kom kvinnan ut och hängde upp den ena jackan och försökte ta med sig den andra ut ur butiken. Den anställda upptäckte då att det låg två larm i den kvarlämnade jackan, berättade det för en kollega som ringde väktare. Väktarna grep kvinnan och upptäckte ytterligare ett armband som kvinnan inte hade betalat för.

Nu döms kvinnan för fem åtalspunkter – försök till stöld, brott mot knivlagen, narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning, till en månads fängelse.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.