Kvinna misstänks för drograttfylleri och grovt rattfylleri i Kungälv

Den vinglande färden på E6 tog stopp i centrala Kungälv vid midnatt natten till midsommardagen. En kvinna i 35-årsåldern misstänks för drograttfylleri, grovt rattfylleri, narkotikabrott och olovlig körning – efter ett rådigt ingripande av en annan bilist.

ANNONS
|

– Anmälaren ringer polisen och uppger att bilen, som anmälaren ligger efter, framförs vinglande på E6. Bilen ska ha körts in i mitträcket och skrapats upp. Den tar av in mot Kungälv och polis skickas. Vi får, via vittnesuppgifter, syn på bilen som vinglar kraftigt och får stopp på den, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Föraren – en kvinna i 35-årsåldern – greps och togs med till polisstationen för provtagning. Bilen bärgades från platsen.

– Föraren är hörd och därefter frigiven.

Kvinnan misstänks nu för grovt rattfylleri, drograttfylleri, olovlig körning och narkotikabrott.

– Det är nog både innehav och eget bruk, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS

Vad betyder det för er när någon ur allmänheten kan följa efter en misstänkt rattfyllerist på det här sättet?

– Det är naturligtvis jättetacksamt om anmälaren ligger bakom och beskriver körsättet, ger oss en position och är beredd att vittna. Det är lättare för oss då att lokalisera, stoppa och lagföra.

Senare under midsommardagsmorgonen, strax före klockan fem, stoppade polisen en annan bilist på E6 i höjd med Ulvegärde. Föraren – en kvinna i 25-årsåldern – misstänks för grov olovlig körning.

LÄS MER:Misstanken: Gängmedlemmar uppsökte man på jobbet och försökte utpressa honom

LÄS MER:Skåpbil voltade utanför Diseröd

LÄS MER:Misshandel vid återvinningsstation

ANNONS