Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto Bild: Kajsa Lind
Arkivfoto Bild: Kajsa Lind

Kvinna döms för misshandel – slog butikspersonal

En kvinna i 40-årsåldern från Kungälv döms misshandel, olaga hot och häleri. Kvinnan ska ha slagit butikspersonal som försökt förhindra att hon stulit kläder.

I slutet av 2019 skedde ett inbrott i ett förråd på Grindklykan. När ägarna upptäckte att dörren var öppen såg de även att fem vinterjackor, en väska och alkohol var borta.

Under lördagen fick ägarens fru syn på att jackorna låg ute till salu på Facebook. Ägaren stämde träff med säljaren vid Kongahälla center och när kvinnan med de stulna jackorna dök upp tog polisen över och grep kvinnan.

LÄS MER: Hittade sina stulna jackor i Facebook-annons

Jackorna togs i belag och vid en husrannsakan i kvinnans bostad i Kungälv hittades övriga jackor. Kvinnan anhölls samma dygn men släpptes kort därpå.

I förhör har kvinnan uppgett att hon inte stulit jackorna utan fått dem av en kompis för att sälja och hon skulle få del av försäljningen. I hennes lägenhet hittades mer gods som misstänks ha kommit från stölder.

Kvinnan har förnekat brott då hon hävdar att hon inte visste att det var stöldgods hon sålde. I domen hävdar hon att hon själv blivit lurad av sin vän.

Kvinnan döms även för en misshandel i en vintagebutik i centrala Göteborg 17 september 2020. Då hon gått in i butiken och försökt stjäla ett par skor. När butiksägaren upptäckte det och började ringa polisen gick kvinnan till attack, och slog den kvinnliga butiksägaren på händerna, drog henne i håret och sprejade försvarssprej i ansiktet på henne.

LÄS MER: Kvinna stal kläder och slog butikspersonal

Kvinnan hade även misshandlat personal på second hand-butiken Viggo & Lova i centrala Kungälv ett par dagar tidigare. Kvinnan hade då gått in i butiken och tagit med sig flera saker in i omklädningsrummet, men när hon lämnade omklädningsrummet hade hon inga kläder med sig ut vilket fick ägaren att fatta misstankar.

När ägaren och en annan kvinna skulle ta tillbaka en klänning och ett par stövlar, som kvinnan gömt under sina kläder, slog hon till en av dem.

Kvinnan döms för ringa misshandel och olaga hot sedan hon hotat att slå en av kvinnorna igen.

Kvinnan döms nu till skyddstillsyn med särskild föreskrift.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.