En motorcykelolycka utanför Kode inträffade på onsdagskvällen.
En motorcykelolycka utanför Kode inträffade på onsdagskvällen. Bild: Linus Olsson

Kvinna död i mc-olycka utanför Kode

Strax efter klockan 20 på onsdagskvällen inkom ett larm om en olycka med en ensam motorcykel inblandad. Föraren, en kvinna i 50-årsåldern skadades svårt och avled senare på natten.

ANNONS
|

Föraren, en kvinna i 50-årsåldern från Göteborg, fördes till sjukhus med livshotande skador. Olyckan skedde på länsväg 632, vägen mot Skålldal, strax öster om Kode. Räddningstjänst, ambulans och polis har varit på platsen.

Vid 01.30-tiden på natten till torsdagen meddelade polisen att kvinnan avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Det är oklart exakt hur olyckan gått till men polisen uppger att kvinnan ska ha kört av vägen i en kurva och åkt rakt ut i skogen.

– Vi vet inte vad som sagts i förhör, vi har inga flera omständigheter, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst.

ANNONS

Kvinnan ska ha varit ensam på motorcykeln. Och personer som sett olyckan ska ha ringt SOS Alarm.

– Det gjordes hjärt-lung-räddning på plats.

Händelsen utreds nu av trafiksektionen inom polisen i region Väst.

– Det vi vet är att det är en kvinna i 50-åråldern som är ute och åker i ett sällskap. Hon åker ensam på sin motorcykel, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare på trafiksektionen.

Nu försöker man ta reda på hur olyckan gått till och det gör man tillsammans med Trafikverket som ansvarar för att utreda vägens beskaffenhet.

– När de kommer till Skålldal kommer en vänsterkurva. Där kör hon av vägen, varför vet vi inte.

Andreas Gabrielsson säger att det inte finns några misstankar om rattfylleri och kvinnan ska ha haft en bra motorcykel och körkort för motorcykel och rätt utrustning.

– Det finns ingen annan person att anklaga för olyckan, det är en singelolycka.

Motorcykeln är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

ANNONS