Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En polispatrull såg ett yxskaft sticka upp ur en kvinnans väska vid en butik i centrala Kungälv en söndag i november i år. Bild: Martina Liljedahl, Polisen
En polispatrull såg ett yxskaft sticka upp ur en kvinnans väska vid en butik i centrala Kungälv en söndag i november i år. Bild: Martina Liljedahl, Polisen

Kvinna bar med sig yxa in i butik – säger sig ”älska yxor”

Polis såg ett misstänkt yxskaft sticka upp ur en väska som en kvinna bar med sig in i en butik i Kungälv en söndag i november. Nu åtalas kvinnan för brott mot knivlagen.

I sin anmälan av händelsen beskriver polispatrullen att de svängde in vid Ica Maxi, vid 22-tiden en söndag i mitten av november, och att de då fick syn på kvinnan som gick in i butiken.

LÄS MER: Kvinna gick runt med yxa livsmedelsbutik

”I väskan sticker det upp ett skaft som påminner om det som är till en yxa. Man konfronterar NN inne på ICA vid entrén och frågar om det är en yxa hon har i väskan”, uppger polisen i anmälan och menar också att kvinnan vid tillfället var märkbart påverkad av alkohol eller droger.

I polisförhör förnekar kvinnan brott. Hon gör anspråk på att få tillbaka yxan, som då togs i beslag av polisen, och uppger att hon var på väg in i butiken för att köpa en påse att frakta yxan i.

Kvinnan uppger också att hon ”älskar knivar och yxor”, att hon fixar till dem – målar och sätter upp dem på väggen hemma.

I kvinnans väska hittades, förutom yxan, också 0,6 gram amfetamin.

Nu åtalas kvinnan misstänkt för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott, och ärendet ska upp för avgörande i Göteborgs tingsrätt.

Kvinnan har dömts för brott tidigare. Senaste domen kom i september i år då hon dömdes till en månads fängelse för bland annat brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott, försök till stöld och olovlig körning.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.