2soulsin1 kommer släppa tre singlar under 2021 innan det färdiga albumet kommer 2022
2soulsin1 kommer släppa tre singlar under 2021 innan det färdiga albumet kommer 2022

Kungälvsduo gör musik om våld i relationer

På midsommar släppte Kungälvsduon 2soulsin1 debutsingeln ”Den Jag Blev”. En låt om fysiskt och psykiskt våld i nära relationer.
– Den handlar ju inte om oss men den är baserad på våra erfarenheter, säger Elin Svensson, sångaren i duon.

ANNONS

Elin Svensson och John ”JB” Bergqvist har hållit på med musik hela livet på var sitt håll.

– Vi är båda perfektionister och det kanske är därför vi har varit soloartister hittills. Men vi två klarar av att jobba ihop i alla fall, säger John ”JB” Bergqvist.

På midsommar släppte 2soulsin1 sin första singel ”Den Jag Blev”, en dyster gitarrballad om psykiskt och fysiskt våld i nära relationer.

– Den släpptes på midsommar för att vi tänkte att det är en dag där mycket våld begås då det är mycket alkohol iblandat. Plus att det är en dag då många är lediga, säger John.

Att detta blev just temat för 2soulsin1s debut har inte bara att göra med att det är ett viktigt ämne. Det är också ett ämne som de personligen har en relation till.

– Den handlar ju inte om oss men den är baserad på våra erfarenheter av våld i relationer. Med föräldrar, med pojk- och flickvänner, säger Elin Svensson.

– Först gjorde vi melodin och den blev ganska dyster så då tänkte vi att vi måste skriva om ett allvarligt ämne, säger Elin Svensson

– Hela albumet kommer att bli ganska allvarligt. Därför att vi har mycket som vi vill säga helt enkelt, säger John Bergqvist.

Träffades på sociala medier

Elin och John träffades genom sociala medier och blev förälskade. När de upptäckte att bägge var intresserade av musik tog det inte lång tid förrän de släppte sina solokarriärer bakom sig och bildade 2soulsin1.

– När vi började spela ihop märkte vi att vi hade en så bra dynamik. Vi talade samma musikspråk.

Och det var från den känslan inspirationen till namnet kom ifrån.

– Det är så vår kärlek känns, säger Elin.

– Sen vi var ju tvungna att ha ett snyggt bandnamn också. Och det låter ju bra, säger John.

ANNONS