Bilder från förundersökningen.
Bilder från förundersökningen.

Kungälvsbo åtalas för hot mot tjänsteman – efter fyllekväll i Göteborg

En man bosatt i Kungälv åtalas för flera brott efter en fyllekväll i Göteborg, då han ska ha uttalat att ”fler poliser borde skjutas”.

ANNONS
|

Händelsen som resulterade i att en man åtalas för flera brott skedde under en kväll i Göteborg i november 2021. En polispatrull beordrades då till en pub där mannen, som är i 20-årsåldern, och hans kompis befann sig. Ordningsvakter hade omhändertagit männen, efter att de betett sig stökigt, och hade satt på dem handfängsel.

När polisen skulle gripa mannen från Kungälv började han att häckla polisen. Han nämnde även mordet på en polis på Hisingen och sa att ”fler poliser borde skjutas precis som ”han”’, uppger polis.

Enligt polis ska mannen även ha betett sig aggressivt och han har beskrivits som ”märkbart påverkad”, av en väktare. Väktaren återberättar i förhör att mannen hotade med att ”klippa mig och min kollega”.

ANNONS

Vid gripandet påträffades en påse narkotika bland mannens kläder, samt en schweizisk fickkniv.

”Jag trodde det var lagligt att ha en sån liten kniv. Jag har inte haft den framme överhuvudtaget, den har bara legat i min ficka”, kommenterade misstänkt i förhör.

Mannen testades senare också positivt för narkotikaberusning.

Mannen står nu åtalad för ringa narkotikabrott, narkotikabrott, brott mot knivlagen och hot mot tjänsteman.

Han nekar till samtliga brott.

ANNONS