Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Till vänster: Foto från förundersökningen föreställande uppklippt stängsel.
Till vänster: Foto från förundersökningen föreställande uppklippt stängsel.

Kungälvsbo dömd för olaga intrång: ”Ville leta schyssta skateboardställen”

En man från Kungälv döms för olaga intrång efter att ha tagit sig in på ett företagsområde på Hisingen i Göteborg. Mannen flydde platsen på skateboard, tillsammans med två andra män.

Det var i juni 2020 som en man i 40-årsåldern, bosatt i Kungälv, tillsammans med en man i 50-årsåldern och en i 45-årsåldern tog sig in på området till ett företag på Hisingen. Kungälvsbon klippte sönder ett stängsel med en avbitare så att de tre kunde ta sig in på området.

Vid 03.00-tiden gick larmet på företaget när en övervakningskamera registrerade rörelser inne på området. När väktare kom till platsen såg de att staketet var uppklippt och strax därpå upptäckte de Kungälvsbon som hoppade över stängslet från det inhägnande området. De två andra männen hade redan lämnat området.

Väktaren försökte, tillsammans med sin kollega, att stoppa männen och säger i förhör ”det blev en liten biljakt” Männen hade enbart skateboards tillhands ”så det gick inte så fort”. Till slut stoppades männen, polisen larmades och männen greps.

I förhör säger Kungälvsbon att han tog sig in på området för att ”tanken var att åka där”. Männen ”ville leta schyssta skateboard-ställen”, uppgav en annan.

Männen var medvetna om att de inte hade rätt till att vara på området och erkänner brottet. Den tredje mannen, också bosatt i Kungälv, erkände även han, men åtalades inte.

Kungälvsbon är tidigare dömd för en rad olika brott, som exempelvis brott mot knivlagen, skadegörelse, narkotikabrott och stöld.

Då företagsområdet var övervakat, inhägnat och därför inte tillgängligt för allmänheten dömer Göteborgs tingsrätt Kungälvsbon och den ena av de två andra männen. Männen döms att betala penningböter om 1 500 kronor för olaga intrång.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.