Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivbild
Bild: Arkivbild

Kungälvsbo dömd för narkotikabrott – hävdade att substansen var laglig

Polisen stoppade en bil i Romelanda med misstanke om att föraren var påverkad. Misstanken stämde, föraren var narkotikapåverkad. I veckan kom domslutet mot honom, men den dömde hävdar att han inte gjort något olagligt.

En bilförare stoppades i Romelanda i juni i år. När polisen stoppat mannen visade han tydliga tecken på att han var påverkad. Han fick lämna blodprov, som visade på narkotikaklassat preparat i blodet, men mannen nekar till brott.

”Jag har rökt CBD tobak och den är inte olaglig. Den skall vara hälsosam för kroppen och laglig att röka”, säger den dömde i förhör.

Blodprovet påvisade dock olagliga substanser som finns i hasch- och cannabispreparat. I senare förhör uppger mannen att han rökt något av en kompis, som han inte riktigt visste vad det var.

Nu är han dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Göteborgs tingsrätt kom fram till att det inte är sannolikt att den mängd narkotikaklassat preparat han fått i sig kan komma från lagligt köpta substanser, som den dömde själv hävdar.

Påföljden blev dagsböter på totalt 12 500 kronor och mannen ska också återbetala den summa analys och provtagning kostade.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.