Kungälvsbo dömd för narkotikabrott – hävdade att substansen var laglig

Polisen stoppade en bil i Romelanda med misstanke om att föraren var påverkad. Misstanken stämde, föraren var narkotikapåverkad. I veckan kom domslutet mot honom, men den dömde hävdar att han inte gjort något olagligt.

ANNONS
|

En bilförare stoppades i Romelanda i juni i år. När polisen stoppat mannen visade han tydliga tecken på att han var påverkad. Han fick lämna blodprov, som visade på narkotikaklassat preparat i blodet, men mannen nekar till brott.

”Jag har rökt CBD tobak och den är inte olaglig. Den skall vara hälsosam för kroppen och laglig att röka”, säger den dömde i förhör.

Blodprovet påvisade dock olagliga substanser som finns i hasch- och cannabispreparat. I senare förhör uppger mannen att han rökt något av en kompis, som han inte riktigt visste vad det var.

Nu är han dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Göteborgs tingsrätt kom fram till att det inte är sannolikt att den mängd narkotikaklassat preparat han fått i sig kan komma från lagligt köpta substanser, som den dömde själv hävdar.

ANNONS

Påföljden blev dagsböter på totalt 12 500 kronor och mannen ska också återbetala den summa analys och provtagning kostade.

ANNONS