Johan Helin känner sig hoppfull inför att kunna arrangera Kungälvsmässan i höst. På bild Christer Andersson, Johan Helin och Mattias Tell framför Mimershallen.
Johan Helin känner sig hoppfull inför att kunna arrangera Kungälvsmässan i höst. På bild Christer Andersson, Johan Helin och Mattias Tell framför Mimershallen. Bild: Arkivbild

Kungälvsmässan har siktet inställt till hösten

Med en försiktig tillförsikt kan Kungälvsmässan arrangeras i höst. Vissa utställare har dragit sig tillbaka på grund av konkurs, medan nya företag vill ställa ut.

ANNONS
|

I maj fick arrangörerna klartecken att genomföra Kungälvsmässan i Mimershallen 14 till 16 oktober. Dock kan det komma att förändras beroende på pandemiläget och de har en ständig dialog med kommunen.

– Känslan är att det kommer gå att genomföra, säger Johan Helin, som arrangerar mässan med Christer Andersson och Mattias Tell.

Om hårdare restriktioner införs igen kommer mässan förmodligen flyttas till 2022. De kommer lämna besked om hur det blir i mitten av september utifrån vilka signaler som finns nationellt. Om pandemin mattas av kommer de vilja arrangera mässan som vanligt, men med anpassningar om läget kräver det.

ANNONS

– Jag tror det blir ett stort intresse för att få mötas och få kontakter, säger han.

LÄS MER:Planerar Kungälvsmässa till hösten

Några företag som skulle ställa ut har hoppat av. Detta till följd av att de gått i konkurs under pandemin eller bytt fokusområde.

– Vi jobbar intensivt med att sälja slut på på platserna, säger han.

Samtidigt menar Johan Helin att de fått in flera nya företag. Kring början av juni såg de en positiv effekt där fler företag anmälde sig. De lokala företag han pratat med ställer sig positiva till mässan och han menar att det finns ett behov av att få mötas.

– Vi har Kungälvsföretagen med oss, säger han.

Inför mässan hoppas han att de ska kunna arrangera nätverksträffar för utställarna.

– Det behövs en kickstart, säger han.

ANNONS