Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Erik Zienau

Kungälvsbo knivrånad i Göteborg

En man boende i Kungälv rånades efter en utekväll i Göteborg. Under knivhot tvingades han ta ut pengar vid en bankomat. Mannen ska inte ha skadats fysiskt.

ANNONS
|

Rånet inträffade runt 23-tiden på fredagskvällen. Mannen hade då lämnat en krog på Avenyn i Göteborg, när han upptäckte att tre till fyra personer förföljde honom.

– De följer efter, tar tag i och leder honom mot en bankomat. Där tvingar de honom att ta ut pengar under knivhot, förklarade Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisregion Väst under natten.

Rånoffret var på väg mot centralstationen vid tiden för rånet, för att ta sig hem till Kungälv. När polisen larmades var han redan i sitt hem, och han ska inte ha skadats i samband med händelsen.

På lördagseftermiddagen har ingen av de misstänkta rånarna gripits men polisen kommer att hämta in kameraövervakning från bankomaten.

ANNONS

– Jag har inte fått någon information om att man har någon misstänkt ännu. Som jag förstår var det vid en bankomat så övervakningsfilmen kommer att analyseras, säger Christer Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst.

En anmälning om rån har upprättats.

ANNONS