Kungälvsbo döms för våldsamt motstånd mot polis

När polis försökte omhänderta en berusad Kungälvsbo i Göteborg möttes polisen av våldsamt motstånd. Nu döms mannen till böter.

ANNONS
|

Det var 14 juni som polisen försökte omhänderta en berusad man i 20-årsåldern hemmahörande i Kungälv. Det hände i Nordstan, Göteborg. Polisen uppfattade mannen som kraftigt berusad och att det fanns en risk för honom att hamna i bråk.

När polisen försöker omhänderta mannen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) gör mannen motstånd genom att spotta, sparka, tjafsa, och kränga sig loss ur polisens grepp. Polisen upprättar därmed en anmälan om våldsamt motstånd.

Enligt mannens egna utsago i förhör hade hans minne försvagats kraftigt av alkoholen han druckit under kvällen och kunde bara minnes fragment av brottsförloppet.

ANNONS

Efter att tingsrätten lagt ihop mannens vittnesmål med polisens ansågs det finnas tillräcklig bevisning för tingsrätten att döma honom till 40 dagsböter om 190 kronor, det vill säga 7600 kronor, samt till att betala en avgift om 800 kronor till brottsofferfonden.

ANNONS