Den första idéskissen över kontorshuset vid resecentrum. Fasaden blir dock inte helt i glas. Illustration: Arkitektbyrån Design/ Adapta
Den första idéskissen över kontorshuset vid resecentrum. Fasaden blir dock inte helt i glas. Illustration: Arkitektbyrån Design/ Adapta Bild: Vikarie 2 Kungälvs-Posten

Kontorshus kan stå klart nästa höst

Kongahälla center är klart och nu går Adapta Fastigheter vidare med nästa projekt i Kungälv - det nya kontorshuset som planeras vid resecentrum. – Planen är att lämna in bygglovsansökan före sommaren, säger Adaptas vd Erik Fischer.

ANNONS

Planerna på kontorhuset som ska byggas i slänten öster om resecentrum presenterades i Kungälvs-Posten hösten 2017 och nu börjar projektet ta en fastare form.

– Vi håller på med förprojekteringen, men det tar lite tid eftersom det är en svår plats att bygga på. Tomten är inramad av resecentrum på ena sidan och bussvägen till resecentrum på andra sidan. Det finns även frågor i detaljplanen som vi behöver klösa med kommunen, men vi räknar med att lämna in bygglovsansökan före sommaren.

Kontorshuset kommer att ha handelsytor på bottenplan och sex våningar för kontor ovanpå. Den idéskiss som togs fram för två år sedan har ändrats sedan dess och utseendet blir ett annat än på skissen, men tyvärr är de nya bilderna inte klara än.

– Det blir inte glasfasaden som syns på den gamla skissen utan byggnaden kommer att ha ett mer arkitektoniskt arbetat utseende. I gatuplanet mot Kongahällagatan tänker vi oss en lite finare restaurang med bordsservering som komplement till utbudet i Kongahällas food hall, säger Erik Fischer.

Ytan blir cirka 4000 kvadratmeter och kontorslokalerna i de övre våningarna får olika storlekar på mellan 100 och 500 kvadratmeter. Om allt går som planerat hoppas Erik Fischer att byggnationen kan börja redan i höst.

– Det förutsätter att bygglovet kan antas strax efter sommaren och i så fall kan det bli inflyttning efter semestern nästa år.

Läs mer: Nya kontor vid resecentrum

Anna Hedlund

ANNONS