Konstnärer livar upp Västra gatan

Dressmans före detta lokal på Västra gatan har i dagarna förvandlats till konsthall. Akvareller, blandteknik och fotokonst visas just nu i lokalen. Tre konstnärer under samma tak i en utställning som också är ett försök att skapa liv och rörelse i stadsdelen.

ANNONS
|

Lokalen på Västra gatan har länge ekat tom. Men nu har det börjat hända saker. I den före detta butikslokalen pågår en utställning som drar många flanörers uppmärksamhet till sig

– Fastighetsägaren lät oss låna lokalen gratis för att det ska hända lite här på gatan. De tyckte att det behövdes, säger Kjell Ericson som tillsammans med Elisabeth Sandberg och Bengt Nordin ställer ut sina verk i lokalen. Elisabeths färgstarka alster i blandteknik, Bengts Kungälvsmotiv i akryl och Kjells fotografier samsas om utrymmet på väggarna. Även Jack, Elisabeths barnbarn som snart fyller 9, är med på hörn.

”Jag ritar doodles”

– Jag ritar doodles. Det är liksom små saker och detaljer kan man säga som tillsammans blir en en bild, förklarar Jack och visar sina väl genomarbetade teckningar.

ANNONS

– Jag har ritat sådana här sedan jag var 6 år, säger han.

Mormor Elisabeth har varit yrkesverksam som arkitekt och färg och form har varit hennes och område.

– Det syns nog i mina bilder. Jag målar lite som Jack. Många detaljer och mycket färg. Folk brukar faktiskt bli ganska glada av dem, säger hon.

Kungälvsmotiv

I blickfånget i entrén hänger ett Kungälvsmotiv i akryl. Det är en av Bengts många avbildningar av sin hemstad. En gång i tiden kom han in på Valands konstskola i Göteborg men annat kom emellan och frisöryrket tog vid istället.

– Jag målar också ganska detaljrikt och är noggrann Jag tycker om när man ser vad det föreställer, säger Bengt som likt Elisabeth har ställt ut många gånger förr.

Nykomlingen i utställningssammanhang är fotografen är Kjell.

Fin treklang

– Men jag har fotograferat länge. Min första bild tog jag i Hemsedal 1956 under iskall vinter. Sedan dess har fotografering varit min hobby, säger han.

Tillsammans kompletterar de varandra, tycker de.

– Ja, det blir en fin treklang, säger Elisabeth.

Hur har intresset varit?

– Bra, säger de.

– Det är många som blir nyfikna och tittar in. Vi bidrar nog till att det blir en del liv och rörelse här.

ANNONS