Benjamin Rutmark är mycket nöjd med nomineringen och lyfter de anställda, så som Lena och Mattias, som viktiga för en lyckad butik.
Benjamin Rutmark är mycket nöjd med nomineringen och lyfter de anställda, så som Lena och Mattias, som viktiga för en lyckad butik. Bild: Ebba Bergström

Kongahällabutik en av landets bästa

Tio butiker över hela landet är nominerade till branschpriset Årets butik. En av dem är Coop Kongahälla och butikschef Benjamin Rutmark säger att de är både stolta och ödmjuka inför nomineringen.

ANNONS
|

Coop inne på Kongahälla center är en av tio butiker i hela Sverige som har nominerats till priset Årets butik inför Dagligvarugalan. Det är en gala som inte är så välkänd bland folk, men inom branschen är det ett prestigefyllt pris.

Benjamin Rutmark, butikschef på Coop Kongahälla, säger att de är hedrade och stolta över nomineringen.

– Jag är oerhört stolt över jobbet vi gör tillsammans. Man kan ju ha en magkänsla att det går bra, men det här ger verkligen extra bekräftelse på att man gör något rätt, säger han.

– Att få den här sortens bekräftelse gör även att man orkar göra det lilla extra, i vad som har varit en extra tuff tid för hela köpcentret. Jag hoppas att nomineringen kan hjälpa hela Kongahälla Center.

ANNONS

Firas med tårta

Bland de tio nominerade kommer tre att väljas ut som finalister i slutet av augusti. De får åka upp till Stockholm och vara med på själva galan under hösten. Benjamin Rutmark säger att oavsett hur det går i nästa steg så är de glada, stolta och ödmjuka inför nominering och att de pekats ut som en av landets bästa butiker.

Har ni firat nomineringen?

– Klart vi ska fira med lite tårta och annat gott. Sen får vi se om vi får fira ännu mer när finalisterna släpps i slutet av augusti, säger Rutmark.

Benjamin Rutmark tycket det är viktigt att lyfta att det är hela butiken som fått nomineringen.

– Det här är ingen enmansshow. Kunder och framför allt medarbetare är en stor anledning till att vi är den butik vi är och jag hoppas att det ger en stolthet till alla som jobbar här, att man verkligen gör skillnad.

Benjamin Rutmark packar upp veckans tacovaror.
Benjamin Rutmark packar upp veckans tacovaror. Bild: Ebba Bergström

Prestigefyllt pris

Priset delas ut av Fri Köpenskap, en branschtidning inom just dagligvaruhandel. De delar ut pris inom en lång radda av kategorier, från bästa kassazon till bästa fiskavdelning och allt däremellan. Årets butik ses som kronjuvelen av alla priser.

– Det är ju speciellt för där måste man vara bra på allting. Vi kollar på lönsamhet, kundkontakt, innovation, bara för att nämna några saker. Man ska vara ledande och sticka ut inom dagligvarubutiken helt enkelt, säger Mona Johansson, chefredaktör på Fri Köpenskap och en av jurymedlemmarna inom kategorin Bästa Butik.

Mona Johansson säger att de inte kan gå ut med någon motivering till varför just Coop Kongahälla nominerats till priset men Benjamin Rutmark tror själv att det handlar mycket om personalen.

– Det handlar inte bara om rätt varor, man måste även ha bra kompetens bland personalen. De vet vad de pratar om när kunder ber om hjälp, säger Benjamin Rutmark.

ANNONS