Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kongahälla centers centrumchef Anton Knutsson. Bilden är från förra året.  Bild: Katarina Berg
Kongahälla centers centrumchef Anton Knutsson. Bilden är från förra året. Bild: Katarina Berg

Kongahälla center utvecklas – får ny familjelounge

Kongahälla center får en ny familjelounge. Planeringen pågår för fullt men var exakt den ska ligga är inte klart. På dess gamla plats flyttar Swedbank in och fler verksamheter står på kö.
– Det går väldigt bra för Kongahälla, säger centrumchefen Anton Knutsson.

Under pandemin så stängde KC lekplatsen och familjeloungen enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Då låg lekplatsen på tredje våningen, ovanför trappan i mitten av centret.

– Men vi hade en plan sedan tidigare att den skulle flyttas, och under pandemin passade vi på att sätta planen i verket. Arbetet pågår med att skapa platsen där den ska ligga, så det är ett tag kvar innan vi är färdiga. Men det kommer bli ännu bättre än vad den var tidigare, lovar Anton Knutsson.

LÄS MER: Swedbank lämnar Västra gatan

Han kan inte avslöja exakt var någonstans familjeloungen kommer flyttas eftersom det pågår ett ständigt förändringsarbete när det gäller vilka lokaler som finns tillgängliga och inte, men det blir inte i närheten av trappan i alla fall.

I nuläget står bland annat väskbutiken och Piraias gamla lokaler tomma.

LÄS MER: Klädbutik på Kongahälla center i konkurs

– Det är något som är flytande hela tiden. Det är svårt för oss att sätta något ”nuläge”, för planerna och strategierna ändras varje vecka.

Större delen av Anton Knutssons arbetstid går åt till uthyrning. Det är alltid någon verksamhet på väg in och någon på väg ut, förklarar han. Och just nu är det många som vill in i Kongahälla center.

– Vi har massa spår på gång, men det är svårt att berätta innan det finns ett påskrivet avtal. Vi har ett bra läge, vi har rykte om oss i Sverige att det gått väldigt bra – även under pandemin. Det är många som är intresserade, säger Anton Knutsson.

LÄS MER: Bilåterförsäljare öppnar showroom i Kongahälla center

Att Kongahälla center nyss placerade sig på tredje plats över Sveriges mest nöjda hyresgäster i köpcentrum, är också klart en fördel. Det är NKI-undersökningen Fastighetsbarometern Butik, som arrangeras av CFI Group och Fastighetsägarna Sverige, som sammanställt resultatet från de 22 köpcentrum som deltog.

– Det är jättekul att komma på en pallplats men det är ännu roligare att veta att man har hyresgäster som är så nöjda. Och framför allt så ger undersökningen oss som fastighetsägare en bild av vad man kan bli bättre på, säger Anton Knutsson.

Under hösten har man haft en kampanj i KC, där man samlat in besökarnas önskemål. Man har fått in runt 1000 förslag på förbättringar och vilka butiker man önskar se i köpcentret.

– Det är så klart något som vi kollar på. En av våra viktigaste saker vi jobbar med är att vi är relevanta för våra besökare och har det som de önskar, säger Anton Knutsson.

LÄS MER: Här finns hetaste bostadsrätterna i Kungälv

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.