I två timmar fungerade inte trygghetslarmen
Arkivfoto Bild: Erika Olofsson

Kommunens trygghetslarm slutade att fungera

I lördags kväll slutade trygghetslarmen i Kungälv att fungera. Drygt 900 användare drabbades av stoppet. Nu pågår en rundringning till samtliga brukare för att kontrollera att larmen fungerar igen.

ANNONS
|

Det var mellan klockan 21 och 23 i lördags kväll som trygghetslarmen i Kungälv lade av. Det pågår fortfarande vissa störningar meddelar kommunen på sin hemsida.

– Vi började ringa runt till brukarna i söndags morse och nu har vi fått kontakt med nästan alla och bett dem att göra provlarm så att vi säkert vet att larmen fungerar. Det är viktigt att vi får tag på alla så att vi vet att allt är okej, säger Britt Marie Andersson, enhetschef på trygghetslarm och Nattpatrullen i Kungälv.

Åker hem till dem som inte svarar

Just nu har man läget under kontroll men det är ännu lite för tidigt att blåsa faran över.

ANNONS

– Vi ligger i sluttampen och har några kvar som vi inte fått tag på än. Många av våra brukare är rörliga och kan vara ute på aktiviteter. Om de inte svarar när vi ringer så åker vi hem till dem.

Vad beror stoppet på?

– Enligt supporten på Careum, som utvecklat larmen, säger man att det har uppstått digitala störningar, vilket påverkar samtliga larm.

Vad ska man göra som brukare om man märker att trygghetslarmet inte fungerar?

– Då ska man ringa 0303-239874 så vi kan undersöka vad som hänt. Vi svarar hela dygnet.

ANNONS