Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Linus Olsson
Bild: Linus Olsson

Kollision mellan cykel och bil – cyklist misstänks vara vållande

En kollision mellan en cykel och personbil inträffade vid Christian IV:s väg vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen.

Kollisionen inträffade i korsningen Christian IV:s väg och Kungälvsvägen vid 10-tiden. Polis och ambulans larmades till olycksplatsen.

– En person har förts till sjukhus därifrån. Det ska ha varit två bilar och en cyklist som var inblandade, enligt de initiala uppgifterna, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS alarm.

Skadeläget är oklart, enligt polisens hemsida.

Vid 11.10-tiden meddelar polisen på sin hemsida att cyklisten, en man i 70-årsåldern, förts till sjukhus för kontroll.

– Det ska vara en bil och en cyklist enligt de uppgifterna jag fått in. Cyklisten är förd till sjukhus med ambulans och patrullen åker till sjukhuset för att få mer uppgifter, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson, till Kungälvs-Posten.

Vid lunchtid meddelar polisen på sin hemsida att cyklisten fått skrapsår i huvudet och blivit öm i ena axeln i samband med krocken.

Polisen uppger att cyklisten misstänks vara vållande till olyckan och brottsrubriceringen handlar om att mannen inte iakttagit väjningsplikt.

– Cyklisten verkar ha kört ut i vägen trots att han har väjningsplikt. Framrutan på bilen krossades och det blev repor på bilen. Vi får höra de inblandade. Cyklisten lär få någon bot, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.