Köer på E6 efter olycka

Det rådde stora trafikstörningar i Kungälv på måndagsmorgonen. Orsaken var en tidigare olycka på Nordeälvbron, enligt P4 Göteborg.

ANNONS
|

Under tidiga morgonen var det mycket köer på E6 förbi Kungälv, enligt trafikkamerorna från platsen. Rapporter gjorde också gällande att det gick långsamt på vägen från Ytterby in mot Kungälv, samt i de centrala delarna.

Räddningstjänsten hade inga uppgifter om någon olycka på platsen, men enligt P4 Göteborg krockade tre fordon på Nordeälvbron under morgonen.

Strax efter klockan 07 var olyckan avklarad, men med de långa köerna som följd. Vid 08.20 var det fortsatt mycket trafik söderut längs E6.

Busstrafiken berördes

Bland annat drabbades kollektivtrafiken, där det enligt Västtrafik rådde förseningar på linje X4, 401 och Stenungsund express.

– Det både på grund av olyckan på E6, men även den på E45. Folk försöker köra genom Kungälv i stället för att köra på E6, därför är det förseningar, säger Peter Mårefors vid Västtrafiks störningsjour.

ANNONS

Hur många avgångar som kommer beröras är oklart.

– Antal bussar kan jag inte svara på. Man får kolla på sin resa i appen och se den aktuella turen man ska åka, säger Peter Mårefors.

Lättade köer

Vid klockan 8.45 hade köerna lättat, enligt de trafikkameror som finns vid E6 i Kungälv.

Även busstrafiken började så smått rulla som vanligt igen. Bland annat linje X4, informerade Västtrafik i ett pressutskick.

ANNONS