Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Polisen och arkivfoto
Bild: Polisen och arkivfoto

Knivskar fem – dödade nästan sin pappa

En man från Kungälv döms för flera grova misshandlar och andra brott efter att ha skurit fem människor i ansiktet och huvudet med kniv. Han har också misshandlat sin pappa med en stol så att han fick föras till sjukhus med livshotade skador. Nu döms mannen till sju års fängelse.

En kvinna låg och sov i sitt hem i Solbräcke när hon vaknade av ljud utanför sovrumsdörren. Plötsligt slogs dörren in och en maskerad man klev in och frågade ”om det fanns någonting”, vilket ska ha syftat till narkotika. Sedan tömde han en brandsläckare över kvinnan.

Med en spackelspade rev och skrapade han kvinnan i ansiktet och i huvudet samt på armar och händer. Han sparkade henne också på käken så att hon fick operera bort flera tänder. Innan han gick in till kvinnan hade han misshandlat en annan man i huset i köket, genom att slå honom över munnen och näsan så han började blöda.

Mannen är 26 år och bor i Kungälvs kommun.

Tände eld på hans hår

Några dagar senare anmälde en tredje person som bor i huset att 26-åringen misshandlat honom grovt flera veckor tidigare. När mannen kom till sitt hem väntade 26-åringen på honom och efter att ha jagat efter honom in i huset och slagit honom i ansiktet släpade han med sig honom till köket för en fiktiv rättegång.

Bland annat tvingades mannen lägga sin hand på bordet och 26-åringen högg med en brödkniv. Mannen drog undan handen, men blev sedan skuren i ansiktet och på armen med det trasiga knivbladet. Man tände även eld på hans hår.

Ytterligare en man som bor på samma adress har fått nattligt besök av 26-åringen. Då blev han skuren i kinden med en kniv.

Vid samtliga misshandlar var en annan man med, en 30-åring från Göteborg. Båda männen döms nu till fängelse.

Döms till sju års fängelse

26-åringen döms till sju års fängelse för fem fall av grov misshandel, två misshandlar och ett rån. Rånet består i att han, tillsammans med 30-åringen, stämde träff med en man i 20-årsåldern som de sedan misshandlade och rånade på 700 kronor.

Offret har lämnat olika uppgifter och säger att han varit rädd för att berätta sanningen. Enligt domen har personerna träffats och när offret inte ville lämna ifrån sin mobil och pengar blev han slagen. Han blev sedan nedtvingad på en bänk där 30-åringen höll fast honom och 26-åringen tog fram en kniv och högg mot hans hals. Hugget träffade ansiktet.

Dessutom har 26-åringen misshandlat sin pappa genom att slå honom i ansiktet och sedan, när han fallit till marken, slå honom med en kontorsstol. Pappan fick livshotande skador och fördes till sjukhus.

Misshandlade man på parkering

Tillsammans med två andra män misshandlade 26-åringen även en man i februari i år. På en parkering tog han fram en kniv och slog mot mannens tinning. Han föll till marken och fick sedan motta flera sparkar och slag, med både händer och kniv.

I förhör säger mannen att han trodde att han skulle dö. Han tog sig hem till sin mamma, som ringde ambulans. Mannen blev kvar på sjukhuset i sex dagar, med flera frakturer, luftfickor innanför skallbenet och sprickor i ögonhålorna samt flera sår i ansikte och huvud som fick sys.

2017 dömdes 26-åringen för bland annat misshandel och människorov till fängelse i ett år och åtta månader. Han var villkorligt frigiven när han begick brotten han nu döms för.

30-åringen dömdes i oktober i år till ett års fängelse för narkotikabrott. Han döms nu till ytterligare ett års fängelse för grov misshandel och rån. Sammanlagt ska sju målsägande få knappt 450 000 kronor i skadestånd.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.