Emil Hansius och Max på väg.
Emil Hansius och Max på väg. Bild: Emil Hansius Youtube-kanal

Känd Youtuber på jakt efter härligaste EPA-raggaren

I jakten på Sveriges härligaste EPA-raggare fick Youtubern Emil Hansius tips om Kungälv, och vid en parkering i centrum satte han sig i en Volvo med en röd triangel bak.

ANNONS

Sommaren 2021 åkte en av Sverige största Youtuber runt i landet för att hitta den härligaste EPA-raggaren, och när Emil Hansius kom till Göteborg la han ut en fråga på sitt Instagram.

– Jag frågade ”vars är bästa EPA-stället?” Och det var många som skrev Kungälv, och då åkte vi dit helt enkelt, säger Emil.

I hans hemstad Piteå retade sig många, inklusive Emil själv, på de långsamgående fordonen och för två år sedan bestämde han sig för att göra video med EPA-raggarna – vilket blev succé på Youtube och då kom tanken på att utse Sveriges härligaste EPA-raggare.

Är EPA-raggare härliga?

– Innan jag spelade in kunde jag inte säga det, men sedan har jag fattat att de är väldigt härliga.

Falun och Kungälv stack ut

På Ica Maxis parkering mötte han några unga förare och bestämde sig för att åka med Max.

– Jag ville hitta någon som är öppen, pratar och bjuder på sig själv.

Med en filmkamera inne i bilen och en filmare som körde efter i bil gick åkturen genom Kungälv, till Ytterby och tillbaka. I videoklipper pratar Emil och Max om en mängd saker – som att det är dyrt att fylla tanken, ”det är mest tjejer i Ytterby”, vad folk i Kungälv tycker om a-traktorer, tips mot stress och Emil frågade Max: ”Vad är det bästa med Göteborg?”

”Vad kan det va ... ja, jag hatar att vara i storstan. Jag är bara här i Kungälv, det är min plattform liksom. Där det inte går att komma med a-traktor är ingen idé att vara”, säger Max, i klippet.

Efter två och en halv timme kom Emil och Max tillbaka till parkeringen. Fler unga hade samlats där med sina bilar och Emil tyckte att det var ett härligt gäng.

– Det vi märkte på resan var att två ställen stack ut, Falun och Kungälv, för där blev vi så väldigt välkomnade. I Kungälv reagerade vi på att man sa ”välkommen hit”, ”välkommen till Kungälv”, säger Emil.

”Lite Zlatan över Max”

På fredagen, 14 januari 2022, hade Emils videoklipp med Max från Kungälv närmat sig 120 000 visningar, efter att ha legat ute på Youtube sedan i tisdagen. Över 600 personer har kommenterat klippet, och Emil säger att han alltid försöker läsa allt.

– Vissa tyckte att Max var för mycket, lite för självsäker men jag såg det inte så. Kanske att det är lite osvensk, det är lite Zlatan över Max Jag tycker att han är öppen och trevlig, det var en anledning till att vi hoppade in i hans EPA, säger Emil, och påpekar att 99,2 procent tryckt på Like och 0,8 procent tryckt Dislike om videon.

Fler videoklipp från andra städer ska läggas ut och om drygt två månader utnämns vem som får äran att bli till Sveriges härligaste EPA-raggare.

– Även om man får det eller inte, så har vi bara åkt med härliga människor, säger Emil.

Youtubern Emil Hansius, 26 år, har omkring 200 000 prenumeranter på Youtube, och drygt 65 000 följare på Instagram.
Youtubern Emil Hansius, 26 år, har omkring 200 000 prenumeranter på Youtube, och drygt 65 000 följare på Instagram.
ANNONS