Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivfoto
Bild: Arkivfoto

Körde rattfull genom Ytterby – döms och får behandling

En Kungälvsbo som vid upprepade tillfällen kört rattfull döms till behandling och skyddstillsyn. Senaste gången togs han på bar gärning i Ytterby.

Polisen fick larm om en misstänkt rattfylla i Ytterby i januari. De mötte bilen på vid Preem på Torsbyvägen och stannade fordonet. Vid en utandningskontroll på föraren blev alkoholkoncentrationen 0.87 milligram per liter och mannen greps.

Mannen saknar körkort efter att även tidigare blivit dömd för grovt rattfylleri vid två tillfällen, då med fängelse som följd. Vid förhöret i januari nekade mannen både till rattonykterhet och olovlig körning, även om han i nästa stund erkände att han var både onykter och saknade körkort.

Den här gången döms mannen till skyddstillsyn med behandling istället för fängelse. Tingsrätten bedömer att behandlingsplanen är så ingripande att den utgör ett alternativ till fängelse, trots att skälen för fängelse som nämnts i och för sig är mycket starka.

Under 28 dagar ska mannen genomgå Anonyma alkoholisters 12-stegsmodell på Aleforshemmet och därefter få eftervård under ett år.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.