Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Polisen
Bild: Polisen

Körde över refuger på Torsbyvägen – döms för vårdslöshet i trafik

En man i 75-årsåldern utan körkort har dömts för flera fall av olovlig körning och vårdslöshet i trafik. I förhör framgår att han inte ”köpt” att han fått körkortet indraget och att han inte minns färden mellan Kärna och Ytterby.

Det var i början av augusti förra året som mannen kom körande på Torsbyvägen i höjd med Högsbovägen. Han körde upp på en refug och körde ner en trafikskylt för att sedan ta en refug till och och ytterligare en trafikskylt innan han körde in i en annan bil.

Föraren av den påkörda bilen hade uppmärksammat mannens bil som var lite skadad och vinglade över körfälten. Efter att bilisten kört ner två trafikskyltar touchade han den andra bilen.

När polisen kom till platsen fann man en man sittandes i en kraftigt skadad bil med punkterat däck. Han hade kört mellan Kärna och Ytterby för att handla. Han har erkänt att han kört ner trafikskyltar, men kan dock inte minnas hela färden. Han ska ha hört att det slagit i bilen men inte förstått vad det var.

Han hade sedan januari 2020 vetat om att hans läkare hade återkallat hans körkort, något han inte riktigt accepterat.

Nu döms han för tre fall av olovlig körning från sommaren 2020 till olyckan 2020 och ett fall av vårdslöshet i trafik. Han döms till 50 dagsböter om 150 kronor, 7 500 kronor.

Mannen ska betala skadestånd till Kungälvs kommun för trafikskyltarna på 2 878 kronor plus ränta.